News Ticker

Honderdduizend volgers en miljoenen views zijn tegenwoordig héél normaal voor influencers. Benieuwd hoe een TikTok creator eruit ziet? Nou, zo ongeveer:

Het is de populairste video-app ter wereld met name onder jonge gebruikers, Millennials & Generation Z. TikTok is een open platform en door als merk in te spelen op challenges, populaire soundbites of door een eigen challenge te creëren kunt u enorm veel bereik en engagement behalen. De snelle opmars van TikTok is tekenend voor de shift die we zien in het gebruik van social media onder jongeren. Het is dé uitdaging voor adverteerders: hoe bereikt u jongeren? Want tieners schakelen slimme adblockers in, verlaten massaal Facebook en hebben geen oog meer voor de televisie. Waar bereikt u ze dan wel en wat moet u daarvoor doen? Met TikTok maakt u korte video’s die tot 15 seconden of tot een minuut duren. De inhoud van de video’s kan verschillen, maar creativiteit staat hierin centraal. Een leuke en gangbare manier van samenwerken met een influencer is het hosten van een challenge die deelnemers aanspoort om content te genereren rondom een bepaald onderwerp. Door het gebruik van een ‘branded hashtag’ kan deze content vervolgens overal gezien en herkend worden. Hoewel het platform is gebouwd om de massa te laten creëren, zijn er nu “creators” die naar de top van de spreekwoordelijke hitlijsten zijn gestegen en nu de aandacht van grote merken trekken.

Benieuwd hoe een TikTok creator eruit ziet? Nou, zo ongeveer:

The Bohemian Social-Media Movement

JILL LINDEBLAD

Jill produceert videoblogs op Instagram en TikTok. Daar heeft ze inmiddels ruim 350.000 volgers 250.000.000 views en 4,3 miljoen likes. Dit gecombineerd met haar affiniteit voor social media, maakt Jill al sinds 2015 een onmisbare schakel in het team van Paradigmata Media.

Paradigmata Media financiert en ondersteunt journalistiek en maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor de productie van onafhankelijke kwaliteitsinformatie, de ontwikkeling van ondersteunende technologieën en zijn een faciliterende omgeving voor onafhankelijke informatie in het algemeen belang. Paradigmata Media is ook een toegangspoort voor personen en organisaties die momenteel geen journalistiek financieren, maar wel interesse hebben om dit te doen, waardoor er meer middelen in het veld komen. Samen kunnen ze de beperkte beschikbare financiering op dit gebied strategisch maximaliseren en de resultaten katalyseren naar een sterker, gezonder en duurzamer veld.

 

 

‘Als je ziet dat Jill op een video miljoenen views krijgt, begrijp je hoe de media verschuiven’

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® and ExecutiveBusiness®. As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1