News Ticker

Creatieven in Amsterdam kunnen vanaf nu terecht bij sQuare

square

Vanaf vandaag is Amsterdam een nieuwe hotspot rijker. sQuare is een broedplaats voor ondernemende creatieven die hun talent willen doorontwikkelen en grenzen willen verleggen. Makers van morgen uit de grafische industrie, dans- en theaterwereld, de muziek- en filmbusiness en de mode. Tijdens de opening bij hun locatie aan de Gaasterlandstraat kwamen onder andere Yahmani Blackman (actrice/theatermaker) en Ahmet Polat (fotograaf/filmmaker) aan het woord en exposeerden een aantal creatives die al zijn aangesloten bij sQuare hun werk.

sQuare biedt ondernemende creatieven een thuisbasis, de mogelijkheid om nieuw werk te genereren en hulp bij verdere professionalisering. Ze kunnen samenwerken met andere creatives bij de sQuare Homebase. Via sQuare Agency profileren ze hun werk in een online portfolio om in contact te komen met potentiële opdrachtgevers. Ten slotte kunnen ze bij de sQuare Academy verschillende modules en trainingen volgen.

sQuare focust zich als enige broedplaats in Nederland op mbo afgestudeerde makers. Van game designer tot meubelmaker, van danser tot illustrator – elk jaar studeren er honderden af. De helft van hen probeert het op een hbo, maar de helft daarvan valt binnen een jaar uit. Dit betekent dat 75% in stilstaand water komt. Ze vinden het lastig om aansluiting te vinden bij bestaande podia, broedplaatsen en productiehuizen die vooral ruimte bieden aan makers met een hbo-achtergrond. Dat is verloren kapitaal, aldus Johan van Aalst:

“Onze makers spreken de taal van nu, ze hebben de potentie om verhalen te vertellen die anders verborgen blijven. Verhalen met hun wortels in subculturen, club-cultuur, verschillende culturele achtergronden. In de makers die mbo hebben gedaan herken je de stad. Let wel, onze focus is niet exclusief, andere creative minds zijn ook zeker welkom bij sQuare om member te worden of om bijvoorbeeld naar onze events te komen.”

Johan van Aalst

(creatief directeur, sQuare)

“sQuare is voor mij belangrijk omdat het een plek is waar ik altijd heen kan, met andere creatives kan sparren, nieuwe opdrachten kan binnenhalen en waar ik door kan blijven leren.”

Floor van Hulsen

(creatief producent en kunsteducator, sQuare member)

Bron: sQuare

Photo Credit: sQuare

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1