News Ticker

Grootste Europese vakbeurs in de koffiebranche komt naar Amsterdam

worldoffcoffee

De grootste jaarlijkse Europese vakbeurs voor de koffiebranche vindt dit jaar plaats in Amsterdam. Duizenden barista’s, koffiebranders, inkopers en horecaprofessionals komen naar de Rai voor de nieuwste producten, inspirerende lezingen, proeverijen en innovaties. Het evenement wordt georganiseerd door Specialty Coffee Association (SCA) en is tevens de locatie voor het prestigieuze World Barista Championship.

Het jaarlijkse evenement groeide binnen vijf jaar van 3.000 bezoekers en 45 exposanten naar meer dan 7.000 bezoekers en 240 exposanten. Meer dan 90 nationaliteiten bezoeken de beurs die bekend staat als één van de meest toonaangevende koffie-evenementen internationaal.

World Barista Championship
Meer dan 60 nationale baristakampioenen strijden om de titel World Barista Champion 2018. Iedere deelnemer heeft het baristakampioenschap in eigen land gewonnen en laat de jury in 15 minuten zien, horen, ruiken en proeven waarom zij de lekkerste koffie van de wereld serveren. Voor Nederland doet Lex Wenneker mee, hij stond eerder al in de finale van het wereldkampioenschap en gaat in zijn eigen stad voor de winst.

Proeven, leren en netwerken
De beurs biedt inzicht in de snel groeiende markt van kwaliteitskoffie en heeft een divers programma. Bezoekers kunnen nieuwe koffie proeven in de Cupping Room, koffiebranders ontmoeten in Roasters Village en barista’s op de vingers kijken bij de Brew en Espresso Bar. Kennis en inspiratie is te vinden bij de Lectures, het Sustainability Forum en Automating Excellence.

Tijdens het evenement is er veel mogelijkheid om branchegenoten te ontmoeten en te netwerken, op de beursvloer en tijdens de verschillende recepties en feesten. Meer informatie over deelname en bezoek: www.worldofcoffee.org

Entreekaarten zijn online verkrijgbaar vanaf €30 voor SCA leden en €35 voor niet-leden. Aan de deur zijn kaarten €40. Kaarten geven toegang tot de beurs en het World Barista Championship.

Bron: Prins PR

Photo credit: Prins PR

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1