News Ticker

Winterse foodwalk in Museumkwartier

Winkels, restaurants en musea presenteren samen de Winter Wonder Walk: 3, 10 en 17 december

Amsterdam, 22 november 2022BIZ Museum Quarter presenteert opnieuw de Winter Wonder Walk: een wandeling door het Museumkwartier met glühwein, heerlijke bites, muziek en activiteiten voor jong en oud. Begeleid door jazzmuziek vanaf een bakfiets, een kerstkoor en acteurs op stelten kunnen bezoekers een nieuwe kant van het Museumkwartier ontdekken. Warme chocomelk wissel je af met een bezoek aan het Diamond Museum of een winterse ‘artistique smink’ met en een gratis audiotour. De Winter Wonder Walk werkt met een stempelkaart: als je alle stempels verzamelt maak je kans op verschillende prijzen beschikbaar gesteld door ondernemers uit de buurt.

Historie, cultuur en gezelligheid in het Museum Quarter

Het Museum Quarter is met de grote veelzijdigheid aan historie, cultuur en horeca bij uitstek geschikt voor een winterse wandeling. Bezoekers kunnen de Winter Wonder Walk combineren met een bezoek aan een kerstconcert in Het Concertgebouw, een rondje over de schaatsbaan voor het Rijks of een bezoek aan één van de tentoonstellingen in het Van Gogh, Stedelijk of Rijksmuseum. De horeca biedt een grote veelzijdigheid aan versnaperingen en dranken langs de route: onder andere een vissoep  Kreeftensoep van The Seafood Bar, Glühwein & bitterballen van Cafe Georgette,  en verse stroopwafels van Chimney Cake & Bakery. Voor Fanatiekelingen die de complete strippenkaart van de Winter Wonder Walk vol weten te krijgen is er kans op prachtige prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de ondernemers.

Audiotour Winter Wonder Walk van Meesterverteller Willem de Ridder

Het Museum Quarter presenteert ook een gratis spannende en magische audiotour rondom het Museumplein. Meesterverteller Willem de Ridder leidt deelnemers vanaf het Rijksmuseum langs Het Concertgebouw en de Vondelbunker. Hij vertelt over het ‘geheime’ standbeeld van Pierre Cuypers op het Rijksmuseum, de roemruchte Vondelbunker en de dichter (!) PC Hooft.

Willem de Ridder is bekend van zijn kunst en vele innovatieve en ontregelende projecten, maar bovenal als meesterverteller. Zijn spannende stijl maakt de audiotour geschikt voor de hele familie. De Visser neemt de luisteraar mee, bijvoorbeeld voor het Rijksmuseum: ‘Ga met je gezicht naar de tunnel staan. En zet een paar grote stappen naar achter. Ja, nog wat verder naar achter…’. Zo ontdek je het verborgen ‘portret’ van architect Pierre Cuypers. In de wandeling langs nieuw en oud Museumplein passeert de tour de grote musea, de Van Baerlestraat en PC Hooftstraat

De wandeling eindigt bij het mooiste winterse plaatje van Amsterdam: de IJsbaan op het Museumplein. De audiotour is gratis te downloaden op museumquarter.com/winter-wonder-walk en start aan de voorzijde van het Cobra Café.

Ondernemersvereniging Museumkwartier: ‘Wij brengen meer dan sfeerverlichting!’

De BIZ Museum Quarter (voorheen ondernemersvereniging) wil met deze actie ook nadrukkelijk alle Amsterdammers naar het gebied lokken. Voorzitter Kay Bartelink: ‘Veel mensen kennen de ondernemersverenigingen van de mooie verlichting in de stad in de kerstperiode. Dat wordt gewaardeerd, maar we laten nog meer zien. De recente actie met Peukenzee tegen de peuken op straat is hier een voorbeeld van. Met de Winter Wonder Walk gaan we voor verbinding: leuke activiteiten waarmee bezoekers de buurt in verscheidenheid en rijkheid kunnen leren kennen op een laagdrempelige manier.’

Deelnemers aan de Winter Wonder Walk

Brandmeester’s, Café Georgette, Chimney Cake & Bakery, Cobra Café, Coster Diamonds, Edha Interieur, Gassan PC, Kiosk Foodcrib, LABFRESH, Marie Stella Maris, Oger, Park Centraal Amsterdam, Rijksmuseum, Sama Sebo, Stedelijk Museum, TEN Good Food Café, Cobra Art Amsterdam, Tourbillon Boutique, The Seafood Bar en Café Viotta.

Winter Wonder Walk

3, 10, 17 december

14.00-17.00 uur

Museumplein, Van Baerlestraat & PC Hooftstraat

 

Startpunt: Cobra Café Museumplein

www.museumquarter.com/winter-wonder-walk

 

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® and ExecutiveBusiness®. As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1