News Ticker

Biografie Johan Cruijff geveild voor 16.000 euro

jc

Gisteravond is tijdens een veiling bij online veilinghuis Catawiki het eerste exemplaar van de luxe editie van de bestseller ‘Johan Cruijff – Mijn verhaal’ voor 16.000 euro geveild. Het boek werd aangeboden in een veiling met 50 genummerde luxe boxen van de onlangs verschenen biografie van Johan Cruijff, geschreven door journalist Jaap de Groot. De hoogste opbrengst was uiteindelijk voor het boek met nummer 1, het nummer dat volgens veilinghuis Catawiki altijd zeer gewild is onder verzamelaars. Naast het boek met nummer 1 waren er ook hoge opbrengsten voor de nummers 47 (6.750 euro) en nummer 9 (8.000 euro), beide nummers refereren aan belangrijke cijfers in het leven van Cruijff. In 1947 werd hij geboren en hij speelde lange tijd met nummer 9 op zijn rug.

johancruijffbio

Veel belangstelling

Volgens Catawiki was er veel belangstelling voor de veiling. ”Johan Cruijff is echt een legende en niet alleen beroemd in Nederland. Naast veel Nederlandse bieders zagen we dan ook dat er vanuit landen als Spanje, Belgie en Duitsland werd geboden”. In totaal bracht de veiling van de boeken bijna 50.000 euro op. Een deel van de opbrengst van de veiling komt ten goede aan de Johan Cruijff Foundation.

Citroen SM
Tijdens de veiling werden de eerste 50, van de in totaal 100 luxe boxen geveild. Onder deze 100 luxe boeken zullen de winnaars van de boeken met nummer 1, 9, 14, 47 en 68 ook nog eens kans maken op de beroemde Citroën SM van Johan Cruijff waar hij in 1972 in reed. De auto wordt ter beschikking gesteld door uitgeverij Nieuw Amsterdam. De nummers 1, 9 en 47 zaten gisteren in de veiling. De nummers 14 en 68 worden geveild in de volgende veiling medio december.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: ANP Pers Support

Photo credit: Nationaal Archief via Foter.com / No known copyright restrictions

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1