News Ticker

Veel watersportinnovatie op HISWA 2018

wdslider

Wie de laatste ontwikkelingen, technieken en innovaties op watersportgebied wil zien, moet zeker een bezoek brengen aan de HISWA Amsterdam Boat Show 2018. Vele exposanten tonen er hun nieuwste boten en producten, waaronder verschillende Nederlandse- en wereldprimeurs. In het InnovationLAB, centraal op het evenement, vindt de bezoeker daarnaast een demonstratie van een aantal innovatieve projecten, de nominaties voor de Product van het Jaar en de nieuwe HISWA Hebbeding verkiezing. Ook watersport gerelateerde start-up bedrijven krijgen er een podium. De HISWA vindt plaats van woensdag 7 tot en met zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam.

De nieuwste boten
De bezoeker kan in maart in de RAI ruim 300 boten bewonderen, waaronder verschillende Nederlandse- en wereldprimeurs. Zo zijn er onder andere wereldprimeurs van Aquatec Industries (Maril 7NXT), Promarine (Alexia 12) en Bood (Day.m8) aanwezig. Saffier Yachts komt met o.a. de Saffier Se 37 Lounge naar Amsterdam en Aira Boats toont de nieuwe Aira 22. Ook Jachtwerf Heeg (Pointer 22), Interboat (Intender 650) en Aquacrafts (DinghyGo Orca) komen met hun nieuwste model.

HISWA Product van het Jaar Verkiezing
Zoals ieder jaar vindt ook op HISWA 2018 de ‘HISWA Product van het Jaar’-verkiezing plaats. Een onafhankelijke jury heeft vorige week alle inzendingen beoordeeld op criteria als onderscheidend karakter, prijsniveau, innovatie en de toepasbaarheid van de producten. De volgende drie producten hebben een nominatie mogen ontvangen:

  • Simarine Pico Smart Battery Monitor (De Stille Boot)
    Een moderne, betaalbare accu- en tankmonitor die alles meet rondom de accu. O.a. voltage, stroom, temperatuur en resterende tijd.
  • BOW PRO (Vetus B.V.)
    Een combinatie van de vernieuwde elektrische boegschroeven (D-serie) en de stille RIMDRIVE, voorzien van inductietechnologie.
  • Finsulate Antifouling wrap (Finsulate)
    Zelfklevend folie dat als een “wrap” om de romp van het schip wordt aangebracht als milieuvriendelijk alternatief voor antifouling. 

Meer informatie over de deze en andere nieuwe producten op de HISWA is te vinden op www.hiswarai.nl/innovaties/nieuwe-producten/.
De winnaar wordt tijdens de opening van HISWA 2018 op woensdag 7 maart bekendgemaakt.

Advertentie

Reclame maken? Kijk hier voor Amsterdam Today’s aantrekkelijke package deal

Watersport start-ups
Ook nieuwe bedrijven in de watersport staan in de spotlight in het InnovationLAB. Zo is Boat020 aanwezig, een nieuw botenverhuurplatform waarmee je een boot kunt bestellen op locatie en binnen 60 minuten het water op kunt. Daarnaast is het bedrijf D3Aak present. Zij produceren sloepen door middel van 3Dprinting. De Stichting Elektrisch Varen wil voor de kleine vaart de transitie van verbrandingsmotoren naar volledig elektrisch varen mogelijk maken en zeilschool Pean laat met het nieuwe initiatief Schoolzeil zien hoe zeilen wordt ingezet om de schoolprestaties van kinderen te verbeteren.

HISWA Hebbeding
Ook de reeds bekendgemaakte nominaties van de nieuwe HISWA Hebbeding verkiezing, producten die het varen een stukje leuker of makkelijker maken, krijgen een plaats in het HISWA InnovationLAB en zijn daar te koop of te bestellen. Dit zijn de Cafflano Kompact, OLAS Float-On Light, Olight h2r nova, Skywatch®BL, SPIKE Sun Protection, Stoov® One en Wichard Aquaterra Eco zeilmessen. Meer informatie over deze producten is te vinden op www.hiswarai.nl/hebbeding. Daar kan de consument ook nog t/m 1 maart stemmen op zijn of haar favoriete product. Ook deze winnaars (vakjury- en consumentenprijs) worden tijdens de opening van HISWA 2018 bekend gemaakt.

Over de HISWA Amsterdam Boat Show
De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter. De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. Meer informatie is te vinden via de website www.hiswarai.nl. HISWA is ook te volgen op Twitter, Facebook en Instagram.

Bron: HISWA/RAI

Photo credit: Amsterdam Today 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1