News Ticker

Trump-Video van Arjen Lubach naar Witte Huis in Washington

arjenlubach

Arjen Lubach is goed bezig om Nederland op de internationale comedy kaart te zetten. Zijn video, waarin hij Nederland voorstelt aan Trump op Trumpiaanse wijze is een groot succes, want de video heeft tot een petitie geleid in Amerika. De initiatiefnemer wil dat het Witte Huis serieus werk maakt van de vraag of Nederland na Amerika op de tweede plaats kan komen.

Petitie

Op een speciale website van het Witte Huis staat De petitie, waarop gewone burgers dergelijke verzoeken kunnen indienen. Wanneer 100.000 mensen de petitie binnen een maand tekenen, wordt het verzoek ingezien door de Amerikaanse overheid en moet die met een reactie komen.

“Nederland heeft in het kader van de eerste nieuwe Amerikaanse initiatieven verzocht om simpelweg op de tweede plaats te komen”, staat in de motivatie van de petitie, die sinds dinsdag online staat. “Op de tweede plaats staat nog niemand en Nederland heeft het netjes gevraagd voordat iemand anders dat deed”, aldus de initiatiefnemer. “We’ll make them great too. We can do it.”

Wereldwijd bekeken

De video gaat sinds maandag de hele wereld over. Het filmpje is alleen al op Facebook al meer dan 41 miljoen keer bekeken en bijna een miljoen keer gedeeld. Het daadwerkelijke aantal ligt vermoedelijk nog vele malen hoger. Vele internationale media besteedden er dinsdag aandacht aan in hun rubrieken.

De video

 

Photo credit: 1Veertje via Foter.com / CC BY-SA

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1