News Ticker

Ontdek de verborgen parels aan de Franse kust bij eetcafé Bombarie

fr1

Frankrijk is voor vele Nederlandse vakantiegangers de nummer 1 bestemming voor een heerlijke vakantie. Frankrijk heeft enorm veel te bieden en omdat het zo groot is, zijn er vele onontdekte plekken waar je graag naar wilt gaan als je ze zou kennen.

Wie de poëtische foto-expositie van kunstenares Maia Flore ziet begrijpt waarom. In opdracht van Atout France maakte Maia het project ‘Imagine France by the sea’ en de zilte beelden geven je zin om vandaag nog je koffer te pakken en af te reizen.

Expositie Maia Flore te zien bij Bombarie in Amsterdam 

Het artistieke fotoproject is tot en met 3 juni 2019 te bekijken in eetcafé en cultureel broeinest Bombarie in Amsterdam. Ruim vijftig foto’s laten je ‘meereizen met de zon’ vanaf de kusten van Corsica tot in het noorden van Frankrijk. Fotografe Maia Flore heeft met veel humor en fantasie de Franse stranden op een andere manier in het zonnetje gezet, met veel aandacht voor de landschappelijke en culturele rijkdom van de Franse kustlijn.

fr3

Niet minder dan 26 Franse kustplaatsen in fantasierijke foto-expositie 

In totaal zijn 26 Franse kustplaatsen betrokken bij dit artistieke promotieproject met Maia Flore. Christian Mantei, algemeen directeur van Atout France, roemt de kwaliteiten van de fotografe met begrippen als ‘esthetisch en hedendaags’. De expositie ‘Imagine France by the sea’ is gratis toegankelijk.

Een voorproefje van de expositie is te zien via: www.maiaflore.com/albums/by-the-sea-1

fr2

Uitgebreide presentatie

Tijdens een heerlijke Franse lunch in het gezellige eetcafé Bombarie waar veel mensen uit de media en de reiswereld voor waren uitgenodigd, kwamen met name drie prachtige Franse kustplaatsen aan bod. Dit waren Bormes les Mimosas, Argeles sur Mer en Touquet Paris Plage.

Clémence Schellinger vertelde met veel passie over haar plaatsje Bormes-les-Mimosas dat in de buurt van St-Tropez ligt en waar de mooiste campings te vinden zijn en Géraldine Charollias praatte ons bij over haar kustplaats Argeles-sur-Mer dat in de buurt van de Spaanse kust is gesitueerd en het mooie Festival Les Déferlantes in petto heeft. De fraaie kustplaats Touquet-Paris-Plage ligt in de buurt van Calais en Jean David Hestin vertelde vol vuur over zijn bijzonder mooie kustplaats dat niet ver ligt van Nederland en gericht is op golf en/of outdoor sporten voor de hele familie. Echt drie vakantietips waar je wat aan hebt.

fr5

Clémence Schellinger

fr4

Géraldine Charollias

Jean David Hestin

Alle drie de Franse kustplaatsen, die werden gepresenteerd, hebben hun eigen sfeer en hun eigen mogelijkheden. Omdat ze niet heel bekend zijn, is het wel weer leuk om te weten van hun bestaan. Liefhebbers van Frankrijk zullen ongetwijfeld blij zijn met nieuwe vakantiebestemmingen en deze drie vallen allemaal in de categorie “aanrader”.

EXPOSITIE BIJ BOMBARIE IN AMSTERDAM 

Nog tot en met 3 juni 2019 kun je de expositie bij Bombarie in Amsterdam bekijken.

Photo Gallery

fr8     fr10

fr11     fr12

fr7     fr9

Photo & Video Credits: Amsterdam Today

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1