News Ticker

Rumoer om royaltykenner Marc van der Linden en eventueel cokegebruik

coke

Cocaïnegebruik is in de televisiewereld geen onbekend fenomeen en diverse personen uit deze dynamische wereld van de media schijnen een witte neus niet erg te vinden. Om imago technische redenen wil men liever niet dat dit bekend wordt.

Waar gaat het deze keer om?

Marc van der Linden is ontstemd, omdat hij volgens Jan Roos cocaïne zou gebruiken en Marc ontkent het gebruik van cocaïne. Ook is hij niet ontslagen bij RTL Boulevard. Dat laat hij weten in reactie op een bericht van Jan Roos. Volgens de opiniemaker is Van der Linden tweeënhalve week geleden ontslagen bij Boulevard vanwege uit de hand gelopen cocaïnegebruik. RTL heeft ontkend en nu volgt ook de reactie van de royaltykenner zelf. Al doet hij dat wel met tegenzin. “Moet ik nu echt reageren op @janroos omdat hij zijn wekelijkse shot aandacht moest halen?“

Van der Linden stelt dat cocaïnegebruik helemaal niet past bij zijn leefstijl. “De laatste keer dat ik cocaïne heb gezien was in de serie Narcos. Ik gebruik geen coke, drink zelfs geen cola. En zelden alcohol.”

Volgens RTL wordt er met Van der Linden gepraat over een verlenging van de samenwerking en dat beaamt hij. “Ik ben niet op staande voet bij BLVD ontslagen. Integendeel.”

Het is niet bekend of Van der Linden stappen gaat nemen tegen Roos. Het is niet duidelijk welke bron de opiniemaker heeft.

Shownieuws

Marc van der Linden heeft echter Shownieuws gedreigd met juridische stappen als ze het zouden hebben over de cocaïneroddel die er over hem gaat. Dat vertelde Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker als deskundige achter de desk. Jan Roos twitterde donderdag dat Van der Linden is ontslagen bij RTL Boulevard vanwege uit de hand gelopen cocaïnegebruik. “Wij hebben onze journalistieke plicht gedaan door Marc van der Linden even te bellen en hij was not amused.“

Den Aantrekker: “Hij zegt dat het echt absoluut niet waar is en hij dreigt ons zelfs met een advocaat als we hier iets over zouden zeggen. Daar zijn we natuurlijk totaal niet van onder de indruk. Dit is journalistiek, dus we hebben ook wederhoor gedaan bij RTL.”

RTL deed er donderdag een paar uur over om het bericht te ontkennen. De Story-baas denkt dat Roos wel gelijk kan hebben. “Jan Roos is niet een man van de verfijnde nuance, maar wel iemand die het beestje bij z’n naam noemt. Hij is vergelijkbaar met een Johan Derksen, die ook altijd heel eerlijk is. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik Jan nog nooit op het tegendeel heb kunnen betrappen. Hij heeft toch een aantal dingen eerder gezegd.”

Roos beweerde eerder ook dat Gordon is weggestuurd op de verjaardag van Linda de Mol, omdat hij cocaïne aan het uitdelen was, onder meer aan Roos’ volle nicht Saskia Noort. “Wat dat betreft komt hij toch altijd wel met heel pittige verhalen.”

Ook haalde Roos het nieuws met zijn gerucht over een vermeende affaire tussen Thijs Römer en Wendy van Dijk. “Dat heeft hij heel stellig gezegd, maar er is eigenlijk nooit een tegengeluid op gekomen. Als zoiets gezegd wordt, zou je toch bijna zeggen dat je met smaad en laster aan de slag gaat.”

Smaad en laster

Heeft Roos nu een probleem? Shownieuws-huisadvocaat Mark Teurlings: “Ik heb begrepen dat RTL en Marc zelf ontkennen dat er sprake is van cokegebruik en dat het onzin is. Als dat zo is, dan is het echt smaad en laster.”

Tegen smaad en laster kun je aangifte doen, zegt Teurlings. “Het is strafrechtelijk fout. Je kunt ook een civiele procedure beginnen waarbij je een schadevergoeding kan vragen. Dan moet je niet denken aan enorme bedragen, maar in het verleden is er de procedure geweest van Wendy van Dijk tegen Quote en die is toen veroordeeld voor 15.000 euro.”

“Stel dat het later wel zo blijkt te zijn en Marc en RTL niet helemaal de waarheid hebben gesproken, dan kan er nog steeds sprake zijn van smaad en laster, omdat je weet dat ze dit geheim hadden willen houden en Jan Roos het naar buiten brengt, terwijl hij weet dat zijn carrière hiermee heel veel schade oploopt. Dan wordt het een grensgeval van: wisten veel mensen ervan? Het is wel link.”

Roos reageert

Roos vindt het opmerkelijk dat Van der Linden ontkent. “Dat Van der Linden nu de boodschapper probeert te onthoofden en alles glashard ontkent begrijp ik wel. Hij doet namelijk naast zijn roddelblad en royaltypraatjes bij Boulevard ook klusjes voor het Koninklijk Huis. Daar zitten ze natuurlijk niet te wachten op een type met dit soort hobby’s.”

“Ik heb het op Twitter gezet omdat het mij nogal bevreemd dat ze dit niet in hun eigen roddelprogramma bekend hebben gemaakt. Blijkbaar slaan ze daar slecht nieuws over henzelf liever over. Dat vind ik nogal hypocriet.”

En op Twitter voegt hij toe: “Het is toch stuitend hypocriet. Dag in dag uit de ellende van anderen naar buiten brengen en je eigen shit geheim houden.”

Boulevard vs Shownieuws

Het is overigens prijzenswaardig dat Shownieuws dit nieuws gewoon heeft gebracht, aangezien Van der Lindens Weekend-collega Bart Ettekoven onderdeel is van het Shownieuws-team.

Concurrent RTL Boulevard staat erom bekend negatief nieuws over de eigen medewerkers en bevriende BN’ers niet te behandelen. Ook het gerucht over Van der Linden is dan ook doodgezwegen.

Wat is jouw mening over deze kwestie in medialand?

Photo by wuestenigel on Foter.com / CC BY

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1