News Ticker

Column MeerBusiness Amsterdam door Ursula van Zantvliet Rozemeijer

Ursulaslider

Onderneemster Ursula van Zantvliet Rozemeijer is eigenaar en directeur van Amsterdams grootste zakelijke netwerk MeerBusiness Amsterdam. Ursula: “Onze naam MeerBusiness Amsterdam dekt volgens ons prima de lading. Wij zetten ons in om bedrijfsactiviteiten in en om Amsterdam positief te beïnvloeden. In het kader van het stimuleren van het zakenleven, het ondernemerschap en het verbinden van de praktische wetenschap en de semi-overheid met het bedrijfsleven in de metropoolregio Amsterdam reiken wij sinds 2010 de Amsterdam Business Award uit op een gala avond georganiseerd door amsterdam.meerbusiness.nl. Hét nieuwe Maatschappelijke platform voor ondernemers en managers uit de regio.”

Het Amsterdamse bedrijfsleven

Aangezien Amsterdam Today graag het Amsterdamse bedrijfsleven positief stimuleert, publiceren wij regelmatig een column van Ursula van Zantvliet Rozemeijer over haar ervaringen met het dynamische Amsterdamse bedrijfsleven.

Column

Vrouwen en netwerken: geen toeval

Geen tijd. Veel vrouwen gebruiken dat argument om aan te geven dat ze het toch echt te druk hebben met hun kinderen en gezin om ook nog in de avond te moeten gaan netwerken. Eerlijk gezegd ben ik het met ze eens wanneer ze hun vooroordeel over netwerken met mij delen. Je gaat naar een netwerkbijeenkomst waar je bij toeval wel of minder interessante mensen op je pad tegenkomt.

Toeval?

Denk je dat het old-boys-netwerk alleen maar bestaat uit toeval?!? Deze vraag is natuurlijk alleen maar retorisch bedoeld.

Wanneer je in het Stan Huygens journaal van De Telegraaf kijkt, zie je een aantal old-boys steeds weer op foto’s terug. Ze kennen elkaar al en weten van tevoren dat ze elkaar bij een specifiek evenement weer zien. Ze houden op deze wijze de banden warm en ontmoeten ook weer nieuwe mensen waarmee ze ook weer verder komen. Kortom een dergelijke bijeenkomst is het warmhouden van bekenden, laten zien dat je erbij hoort en het ontmoeten van nieuwe mensen. Het werkt hetzelfde als in de kinderwereld. Wanneer er een bijeenkomst is van een prestigieus en belangrijke gebeurtenis, dan moet je erbij zijn. Ben je er niet bij, dan tel je minder mee.

Hoe pak je het als drukbezette vrouw met jong gezin dan wel aan?!?

Sluit je aan bij een select aantal netwerken waarbij je met de organisatie kan samenwerken. Over het algemeen betekent dit dat je minimaal lid moet worden of sponsor. Wanneer je minder budget hebt, dan kan het betekenen dat je je kostbare tijd moet inzetten.

Vervolgens stippel je een plan uit voor het eerste half jaar. In het plan staat o.a. welke doelstellingen je hebt. Dit kunnen bijvoorbeeld omzetdoelstellingen zijn. Welke doelgroepen je interessant vindt.  Samen met de directeur van zo’n organisatie kan je dan invullen welke activiteiten nodig zijn om te komen tot die doelstellingen.

Nu een waargebeurd voorbeeld waarbij ik ook wil wijzen op mijn column (netwerken versus cold-calling)

Vrouw met jong gezin wil zich als de nieuwe directeur van een dienstverlenende consultancy naar buiten toe profileren. Ze heeft een omzettarget voor zichzelf gesteld op 50.000 euro aan nieuwe klantenomzet. Haar gemiddelde orderwaarde is 10.000 euro.  Dit betekent dat ze 5 nieuwe klanten moet binnenhalen. Wanneer ze coldcall zal moeten bellen, zal ze tussen de 400-500 mensen moeten bereiken, in haar branche onmogelijk.  In termen van netwerken zal het betekenen minimaal 25 netwerkbijeenkomsten.

Om het succes wat te versnellen hebben we nog een aantal zaken afgesproken. Eén van die samenwerkingen is dat zij samen met MeerBusiness een aantal potentiële klanten uitnodigt (via een netwerkorganisatie uitnodigen heeft een andere impact dan vanuit de betreffende organisatie) voor een bepaald netwerkevenement. Ik doe dat ook in haar doelgroep namens MeerBusiness (op deze wijze kom ik ook in contact met mensen die ik nog niet ken). Wanneer 3 mensen op haar uitnodiging komen en 3 mensen op die vanuit MeerBusiness heeft zij al 6 warme leads op 1 evenement!

Strategisch netwerken naar het old-boys-and-girls netwerk is geen toeval!

Auteur: Ursula van Zantvliet Rozemeijer

columnursula

Photo credits: MeerBusiness Amsterdam

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1