News Ticker

Personal Trainer Jack Scheers speelt met nummer 44 bij the Dutch Lions

ek2

Zelfstandig Personal Trainer Jack Scheers speelt met nummer 44 bij het Nederlandse American Football Team the Dutch Lions. Afgelopen weekend was het weer zover, want in het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk werd gestreden tegen het Nationale Ierse Team. Het ging om een vriendschappelijke wedstrijd in voorbereiding naar het Europese Kampioenschap in Berlijn in 2018.

ek1

De vorige wedstrijd in het Mandemakers Stadion was tegen België, maar dat was een EK-kwalificatiewedstrijd en gelukkig wonnen the Dutch Lions deze wedstrijd, waardoor zij zich verder kunnen kwalificeren voor de EK American Football in Berlijn.

In september gaan the Dutch Lions twee belangrijke wedstrijden spelen in Engeland. Zij spelen op 16 september tegen Tsjechië en op 18 september tegen Rusland.

De wedstrijd tegen Tsjechië 

Nederland verloor in 2014 nipt tegen Tsjechië. Een spannende match up welke in Praag gespeeld werd. Kansloos is Nederland dus niet en met het harde werk en de vooruitgang welke in de laatste anderhalf jaar is geboekt, staat het team sterk in de schoenen. Bij winst zal worden gespeeld voor de eerste plaats tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Engeland en Rusland. Bij verlies zal er eveneens een tweede wedstrijd plaatsvinden om de 3e/4e plaats van dit toernooi.

Het toernooi zal gespeeld worden op het Allianz Park in Londen. Dit stadion biedt plaats aan 10.000 toeschouwers. Het stadion wordt vaker door de Britten gebruikt voor het organiseren van football evenementen. Zo is deze mooie locatie ook host geweest voor de Britse American Football finales in 2015 en zal dit ook in 2016 weer zijn.

De wedstrijd tegen Rusland

Afhankelijk van het resultaat tegen Tsjechië, speelt Nederland voor de 1e/2e plaats, of de wedstrijd voor de 3e/4e plaats tegen Engeland of Rusland. Bij winst van de finale speelt Nederland in 2017 een kwalificatie voor het Europees Kampioenschap voor A-landen, welke in 2018 in Berlijn zal worden afgewerkt.

Voorprogramma in Waalwijk

Niet alleen werd er een belangrijke vriendschappelijke wedstrijd gespeeld, maar ook werden de vele fans geamuseerd met een leuk voorprogramma dat begon om 15.00 uur. Naast het Mandemakers Stadion waren diverse kraampjes met eten, drinken en diverse sportkleding gezet. Ook een DJ met lekkere muziek en een elektrische stier ontbrak niet om de enthousiaste fans van American Football te vermaken.

Het prettige was dat iedereen zich enorm vermaakte en de sfeer was prima. Gewoon lekker genieten van een hapje en een drankje in afwachting van de wedstrijd, die om 19.00 uur begon.

Wedstrijdverslag Lions vs Ierland

Op zaterdag 27 augustus  speelden de Dutch Lions in Waalwijk tegen Ierland. Net als vorig jaar heerste er een goede sfeer binnen en buiten het stadion van RKC Waalwijk. Buiten het stadion was er de gelegenheid om wat lekkers te eten bij één van de eettenten onder het genot van muziek.  Net als vorig jaar heeft Claudio Bartolozzi de nodige uren, beter gezegd maanden, gestoken in het organiseren van dit evenement. Het is mooi om te zien met hoeveel passie hij dit doet!

ek3

In september reizen de Lions naar Engeland voor het EK- kwalificatie toernooi. Een mooi moment voor de coaching staff om te kijken hoe hun leeuwen de afgelopen weken zijn gegroeid als team. Helaas waren de weergoden niet met ons en werd de wedstrijd vlak na de rust gestopt. Vanwege aanhoudende donder en bliksem werd besloten om de wedstrijd te stoppen. Veiligheid boven alles. Dit was erg jammer, want juist toen de Lions op stoom begonnen te komen moesten we er mee stoppen.

De Ieren mochten als eerste starten, maar dit was van korte duur. Na 1 play was er een fumble en mocht de offense van de Lions het veld op. Dit was echter ook van korte duur, want de eerste paar drives van de Lions offense liep uit op niets. Het leek erop dat de onderlinge communicatie niet vlekkeloos verliep. De defense van captain Kevin Bourne zorgde er echter voor dat de Ieren hier niet van konden profiteren.

In het tweede kwart ging het hard. De offense begon eindelijk wat ritme te tonen. Kevin Wesselink scoorde de eerste touchdown van de wedstrijd. De PAT van Rody Vink was goed en de Lions pakte een 7-0 voorsprong. De hierop volgende aftrap werd door de Lions zelf opgepakt. Hierdoor kon de offense starten op een gunstige plek. Dit werd meteen afgestraft door een rushing touchdown van Miquel Castelen. De PAT was helaas mis, maar alsnog een mooie 13-00 voorsprong. De Ieren leken tegen het einde van het tweede kwart in de flow te komen, maar Dennis de Wit maakte hier een eind aan. Hij onderschepte de bal en liep deze terug voor een touchdown. De hierop volgende PAT ging tussen de palen en de Lions gingen de rust in met een 20-00 voorsprong.

ek4

Vlak na de start van het 3e kwart werd besloten om de wedstrijd te staken. Uiteindelijk werd de wedstrijd helemaal gestopt. Dit tot grote teleurstelling van het publiek. Ook genoeg spelers van de Lions baalde hiervan, omdat zij de kans zouden krijgen in het 3e en 4e kwart.

Genoeg spelers zijn nog niet zeker van hun plek, dit was het moment om de coaches te overtuigen. Head coach Rey gaf een paar dagen voor de wedstrijd aan dat hij wilde zien hoe spelers gingen strijden voor hun plek en of zij met de druk van een grote wedstrijd kunnen omgaan. Dat kwam er niet van.

De coaching staff zal de nodige slapeloze nachten hebben, want ze hebben veel dingen niet kunnen uitproberen. (Bron: dutch-lions.nl)

Jack Scheers

jackenroy

Jack speelt al enkele jaren American Football op hoog niveau. Hij speelt zelf American Football bij the Commanders uit Lelystad en is vandaar uit gestart bij het nationale junioren team the Duch Junior Lions. Daarna is hij geselecteerd voor het senioren team the Dutch Lions en hij heeft al vele interlands gespeeld.

Zijn broer Roy Scheers speelt ook bij the Commanders en Roy heeft ook bij the Dutch Junior Lions gespeeld. Samen zijn Jack en Roy Nederlands Kampioen American Football geworden met the Commanders.

Roy is zich echter meer gaan richten op zijn studie, maar speelt nog steeds samen met Jack fanatiek American Football bij the Commanders.

PT Powerbody en Fitclub 0320

ptpowerbody

Na zijn studie aan het CIOS in Heerenveen is Jack gelijk begonnen als zelfstandig Personal Trainer. Zijn eerste bedrijf heet PT Powerbody en sinds dit jaar heeft Jack een eigen Gym met de naam FitClub 0320.

Als Personal Trainer traint Jack ondernemers en topsporters. Hij heeft klanten in de driehoek Lelystad, Amsterdam en ’t Gooi waar hij bij hen thuis of op locatie Personal Training geeft.

In zijn Gym FitClub 0320 is iedereen welkom, die op een gezellige, maar vooral effectieve manier iets aan zijn of haar conditie wil doen.

Jack helpt tevens the Dutch Junior Lions met krachttraining. Daarom reist hij regelmatig mee met het nationale junioren team om hun bij te staan en hun te coachen op het gebied van het opbouwen van kracht.

Wil je meer weten over Personal Training of wil je graag een gratis intakegesprek? Kijk op www.ptpowerbody.nl!

 

fc2                             fc3

Cheerleaders

Photo Gallery

ek5ek6

ek7ek8

ek9ek10

ek11ek12

ek13ek14

ek15ek16

ek17ek18

ek19ek20

ek21ek22

ek23ek24

ek25ek26

ek27ek28

ek29ek30

ek31ek32

ek33ek34

ek35ek36

ek37ek38

ptg9

Photo credits: Amsterdam Today

 

 

 

 

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1