News Ticker

Streets of the world photo museum organiseert straatmuzikantenfestival

straat

Op zaterdag 12 en zondag 13 mei van 12:00 tot 19:00 uur, organiseert het Streets of the World Photo Museum een groot straatmuzikantenfestival. Het pop-up fotomuseum op het Hembrugterrein in Zaandam, biedt deze dagen eenmalig een podium aan straatmuzikanten van over de hele wereld. Bezoekers maken dit weekend kennis met het wereldwijde straatleven via muziek, streetfood gerechten en levensgrote foto’s. Toegang voor het Straatmuzikantenfestival is gratis en alle leeftijden zijn welkom voor een dansje door vijf verschillende continenten op livemuziek uit heel veel landen.

WERELDMUZIEK, STREETFOOD & JAMSESSIES
Van Latin tot doedelzak en van Bluegrass tot Gipsy; er is muziek voor iedereen. Gitarist Jeff Heijne brengt bijvoorbeeld diverse stijlen flamencomuziek ten gehore en bij de Caribische steelpanmuziek van Mr. Steel gaan de voetjes vanzelf van de vloer. Brazilian Fresh Summer Sounds geeft ons een Latin zomer en Hailander weet wel raad met hun Schotse doedelzakken. Voor Bluegrass liefhebbers is BarnYard Tea van de partij en zo zijn er nog veel meer straatmuzikanten die ons dit weekend mee op reis nemen naar hun muzikale roots. Wie zelf muziek maakt zien we bij de openbare jamsessies op het grote podium en iedereen die klaar is met dansen kan uiteraard plaatsnemen voor smakelijke streetfood gerechten en verhalen uit verschillende wereldkeukens.

PROGRAMMA VOOR DE KIDS
Kinderen kunnen dit weekend ook op avontuur; zij mogen op puzzeltocht door het museum, laten zich schminken door Rosa Frambosa en maken zelf muziekinstrumenten van gerecycled materiaal

STREETS OF THE WORLD 
Fotojournalist Jeroen Swolfs, oprichter van het Streets of the World Photo Museum, reisde de afgelopen 7 jaar naar 195 landen waar hij het straatleven fotografeerde en samenbracht in het project Streets of the World. “Ik maakte een positief verhaal over gelijkheid, verbinding en overeenkomsten in alle culturen van de wereld,” aldus Swolfs.
Met het Streets of the World Straatmuzikantenfestival neemt Jeroen Swolfs je deze keer niet alleen met je ogen, maar ook met je oren mee op wereldreis.

PROJECT PASSIONFRUIT
Dat doet Swolfs niet alleen, maar samen met Stijn de Laat van Project PassionFruit. Project PassionFruit maakte audio-opnames van meer dan honderd straatmuzikanten. Door composities te maken en te delen geeft Stijn de Laat straatmuzikanten van over de hele wereld een podium om op te spelen. Beide mannen zoeken dus op geheel eigen wijze naar de positieve verbinding tussen verschillende culturen. Dit weekend neemt Stijn de Laat samen met de straatmuzikanten, live de laatste tracks van zijn 3FM-compositie op in een pop-up studio en bouwt verder aan een Streets of the World theme song. Hij laat ook een voorproefje zien van zijn wereldreis in de documentaire Project PassionFruit, die later dit jaar verschijnt.

GRATIS OP MUZIKALE WERELDREIS
Kortom; gedurende het hemelvaartweekend op 12 en 13 mei, kunnen bezoekers van het Streets of the World Photo Museum op muzikale wereldreis tijdens het Straatmuzikantenfestival. Het evenement op het Hembrugterrein in Zaandam is beide dagen van 12:00 tot 19:00 uur te bezoeken en de toegang is gratis.

Bron: Streets of the world

Photo credit: Streets of the world

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1