News Ticker

Beleef de Ultieme Culinaire Reis bij Azuma Amsterdam: Waar Oosterse Finesse en High-End Sushi Samenkomen

Azuma – Japans voor ‘Oosten’ – is niet zomaar een naam. Het staat voor een culinaire reis die zowel naar het verre Japan als naar het oosten van Nederland leidt. Hier, in het hart van Amsterdam, brengen chefs Mees Temminck en Yordi Floors een unieke blend van oosterse smaken en Franse finesse

Mees en Yordi, die hun culinaire carrière begonnen bij het geliefde restaurant Moskou, hebben hun vak verfijnd in Amsterdam’s populairste Aziatische keuken. Bij Azuma Amsterdam brengen ze deze jarenlange ervaring samen in een intieme setting, waarbij elke maaltijd een meesterwerk is.

Voor authentieke sushi kan een mens uitstekend in Amsterdam terecht. Af en toe moet je daarvoor in de buidel tasten, dat geven we toe, maar daar krijg je wel wereldsmaken voor terug. Bij Azuma Amsterdam draait alles om exclusiviteit en topkwaliteit. De twee privé chefs van Azuma creëren de meest verfijnde high-end sushi en andere oosterse gerechten, gemaakt met de allerbeste producten. Geen wonder dat beroemde klanten, waaronder voetballers en bekende Nederlanders, graag bij Azuma komen dineren.

Bij Azuma Amsterdam worden je zintuigen getrakteerd op een ongeëvenaarde culinaire ervaring. Stel je voor: je neemt plaats in een sfeervolle, elegante omgeving, terwijl de geuren van verse sushi en subtiele oosterse kruiden je tegemoet komen. Elke hap is een verrassing – van de delicate smaak van perfect bereide sashimi tot de complexe lagen van een kunstig samengestelde sushirol.

Ze werken graag met de blauwvintonijn, een van de grootste en bekendste soorten echte tonijnen. Deze prestigieuze vis, die zowel in het noorden als zuiden van de Atlantische Oceaan en in de Middellandse Zee voorkomt, wordt door hen gezien als een delicatesse die in lijn staat met kaviaar en truffel. De blauwvintonijn is perfect voor hun meest verfijnde sushi en sashimi.

Daarnaast gebruiken ze Arctic salmon, oftewel IJslandse zalm, die bekendstaat om zijn pure, smaakvolle en duurzame eigenschappen. Deze gekweekte zalm komt het dichtst in de buurt van de wilde Atlantische zalm en zwemt in zeer ruime kooien in snelstromend, vers, voedzaam oceaanwater. Dit geeft de zalm zijn uitzonderlijke smaak en textuur.

Voor de ultieme sushi-ervaring presenteren ze Chu Toro, een medium vette tonijn die zich net onder de huid en in de achterkant van de buik van de tonijn bevindt. Chu Toro biedt de perfecte balans tussen de magere Maguro Akami en de zachtere Maguro O Toro. Dit elegante stukje tonijn is ideaal voor zowel sashimi als sushi en zal je smaakpapillen zeker verrassen.

Azuma Amsterdam is niet alleen een restaurant; het is een ervaring die je bijblijft. De combinatie van Aziatische keuken met Franse invloeden zorgt voor een unieke culinaire beleving die je nergens anders vindt. Of je nu komt voor een intiem diner voor twee, een speciale gelegenheid viert, of gewoon wilt genieten van de allerbeste sushi die Amsterdam te bieden heeft, Azuma is de plek waar je moet zijn.

Bezoek Azuma en ontdek zelf waarom Azuma een naam is die je bijblijft. Bestel nu en geniet van een unieke culinaire reis in het hart van Amsterdam-Zuid.

Azuma Roelof Hartstraat 20, 1071 VJ Amsterdam

Proef de perfectie. Beleef Azuma.

 

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® and ExecutiveBusiness®. As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1