News Ticker

COCKTAILS ZONDER GLAS IN 5 GROTE STEDEN

Wie denkt dat Sint Maarten alleen voor de kinderen onder ons is, heeft het volgens The Glenlivet mis. The Glenlivet staat bekend om het doorbreken van stereotype whiskydrinkers en tradities. Na het succes van de ‘Original by Tradition’ campagne met Douwe Bob en de introductie van de tropische ‘Caribbean Reserve’ doorbreekt The Glenlivet de traditie dat alleen kinderen met Sint Maarten iets lekkers kunnen krijgen. Op 11 november, de naamdag van Sint Maarten, krijgen volwassenen de kans om een ‘cocktail zonder glas’ te proberen bij vijf locaties [Stevig, Amsterdam; Nola, Utrecht; Bold Rooftop Bar, Maastricht; Pacific, Groningen; O’Casey’s, Den Haag] in vijf grote steden.

Geen snoep maar smaakvolle cocktail capsules  
The Glenlivet biedt op 11 november in de steden Amsterdam, Groningen, Maastricht, Den Haag en Utrecht de mogelijkheid voor consumenten om een op een ludieke manier in aanraking te komen met The Glenlivet. In elke stad is een bar/café geselecteerd waar een professionele cocktailshaker het verhaal van The Glenlivet en waar het merk voor staat naar voren brengt. Gasten kunnen drie verschillende smaken cocktail capsules uitproberen, die een ware smaakexplosie beloven. Hiertoe moeten ze van tevoren een digitale lampion downloaden en die bij de desbetreffende locatie laten zien. Dit is de primeur voor consumenten om deze ‘cocktails zonder glas’ te proberen. De aangesloten bars zijn: Stevig, Amsterdam; Nola, Utrecht; Bold Rooftop Bar, Maastricht; Pacific, Groningen; O’Casey’s, Den Haag. Na het proeven van de capsules, kunnen consumenten tegen sterk gereduceerde prijs de drie cocktails – in een glas – bestellen bij de cocktaishaker. Het is wederom een duidelijke manifestatie van hun ‘Original By Tradition’ pay-off, waarbij tradities worden uitgedaagd en een nieuwe generatie whiskydrinkers wordt uitgenodigd.

Giftbox  
Als ontvanger van de The Glenlivet Sint Maarten gift box (die binnenkort via de post naar je toe komt) hoor je bij een van de eerste personen in Nederland die deze unieke capsules kunnen proberen. De capsules zijn niet te koop, maar zullen binnenkort alleen voor Sint Maarten  in selectieve cocktailbars te proberen zijn. Die verassing laat nog even op zich wachten. In de tussentijd is de boodschap duidelijk: geniet van een lekkere whisky cocktail.

Premium cocktails zonder glas 
Om Sint Maarten te vieren en om nog duidelijker te maken hoe serieus The Glenlivet hun ambitie neemt in het uitdagen van whisky tradities, hebben ze ook een bijzondere innovatie meegestuurd: cocktail capsules. Doorzichtige, duurzame capsules gemaakt van zeewier die heerlijke micro-cocktails bevatten. Met deze unieke ervaring maakt The Glenlivet duidelijk dat er nieuwe manieren zijn om van whisky te genieten, zelfs cocktails zonder glas. In oktober 2019 liet de eerste variant zich kort zien als experiment tijdens London cocktail week, en dit ontging de wereld niet. Het debat tussen whisky puristen en voorstanders van de innovatie in whisky werd zelfs benoemd tijdens grote talkshows als The Ellen Show en de Today Show. Er zijn in totaal vier verschillende smaken: een tropische ‘Mai Tai’ gemaakt met The Glenlivet Caribbean Reserve, de verfrissende ‘The Last King’ met ananas- en limoensap en ook de ‘Ool La La’ met perzik, oolong thee en vanille siroop. Tot slot mocht ook de iconische whisky sour niet ontbreken. Genoeg smaken om aan de consument te laten zien dat whisky zoveel breder is dan gedacht.

Original By Tradition
The Glenlivet heeft als missie de intimiderende stereotypes rond single malt whisky te doorbreken en zo single malt toegankelijker te maken voor een nieuwe generatie drinkers. Single malt wordt vaak onterecht als te sterk, te complex of mannelijk bestempeld. Daarom bracht het merk enkele jaren geleden al de Founder’s Reserve uit, met zijn lichtblauwe label en zachte, fruitige smaak een duidelijke uitnodiging voor whisky verkenners en snel een van de meest populaire single malts van Nederland. Vorig jaar kwam het merk ook met de campagne ‘Original By Tradition’, met muzikant Douwe Bob als ambassadeur. Met deze campagne wil The Glenlivet het belang benadrukken van het uitdagen van tradities om vooruitgang te blijven maken. We zagen Douwe Bob dan ook op TV in een aantal ironische reclames Nederlandse tradities uitdagen, door zich bijvoorbeeld hardop af te vragen waarom volwassenen eigenlijk niet voor “wat lekkers” (whisky cocktails) langs de deuren mogen met Sint Maarten. Daar komt dit jaar dus verandering in.

 

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® and ExecutiveBusiness®. As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1