News Ticker

Column van styliste Jolanda Oskam

Jolandaslider

Styliste Jolanda Oskam: “Met een achtergrond in Marketing & Communicatie in de financiële sector heb ik de switch gemaakt naar fashion en styling om mijn passie en ambities te realiseren. Mijn overtuiging is dat kleding veel meer is dan slechts een verpakking. Kleding is een manier om jouw schoonheid te vergroten en zichtbaar te maken. Want je stijl zegt alles over hoe jij wilt dat mensen jou zien en wat je van jezelf wilt laten zien. Vanuit wie jij gelooft dat je bent.”

Jolanda: “Door voor jouw eigen stijl en kleur te kiezen ga je stralen en verenigt de binnenkant zich met de buitenkant. Dat is waar ik jou mee wil helpen, want dat gevoel gun ik iedereen. Al jaren adviseer ik de meest uiteenlopende klanten met personal styling als ook commerciële merken. Daarnaast geef ik trainingen & masterclasses o.a. in de zakelijke branche, presenteer ik styling video’s en heb ik een Fashion Column in AmsterdamXXXL. Samen met jou kijk en bespreek ik jouw dromen en ambities voor de toekomst. Naar de persoon die jij wilt zijn! Zodat je kunt uitstralen wie je werkelijk bent, vanuit jouw kern. Geen luxe maar een noodzaak om jouw zichtbaarheid letterlijk en figuurlijk te vergroten. Dat gevoel laat ik jou beleven. ‘Laat met jouw stijl zien wie jij echt bent’.”

Jolandacolumn

Column

De zakelijke outfit bestaat niet: ‘Help wat nu?’ Of ‘Gelukkig, want een keurslijf daar hou ik niet van….!’

Als stylist van onder andere veel zakenvrouwen krijg ik toch regelmatig de vraag ‘hoe kan ik mij zakelijk & stijlvol kleden en tegelijkertijd mezelf blijven?’ Wetende dat je uitstraling binnen 3 seconden bepaalt hoe anderen jou zien, kan dat voor veel vrouwen als een enorme druk worden ervaren. Want om succesvol te zijn in business heb je nu eenmaal meer nodig dan een visitekaartje, website en topproduct of dienst. Jij persoonlijk bent namelijk het visitekaartje van je bedrijf of de company waar je voor werkt. Oef over druk gesproken….

Niet getreurd het is niet zo gecompliceerd als het soms lijkt. Uitstralen wie je het allerliefste wilt zijn en daarmee zakelijk succes creëren, is voor iedere vrouw bereikbaar en geloof mij helemaal niet zo ingewikkeld. Let wel, ik ben absoluut geen fan van het mainstream ‘Zuidas’ pak: rokje tot op de knie, wit, blauw of zwarte blouse of top, bijpassend jasje en hakjes van max 6 cm die meer comfortabel dan elegant zijn. Voor de variatie een broek van hetzelfde merk erbij en we komen de week wel door.

Geen keurslijf

Nee dames dat is niet stralend jezelf zijn, dat is een keurslijf. Hoe dan wel?  Het allerbelangrijkste is jezelf zijn en blijven. Als je niet jezelf bent, straal je dat uit en voel je je automatisch meer onzeker. Wie ben jij en hoe wil jij dat anderen jou zien? Welke indruk wil je achterlaten en welke boodschap breng jij met jouw stijl en uitstraling? Vragen die iedereen zichzelf wat mij betreft moet stellen als het gaat om jouw persoonlijke stijl. Kies daarom altijd kleding die past bij jouw persoonlijkheid, figuur en stijl. Want alleen dan voel jij je comfortabel en dus succesvol. Uiteraard heb ik daarbij een aantal zinnige tips & trics die ik maar al te graag met je deel.

Enkele tips

Een inkoppertje, maar als je een stoer type bent dan ga jij niet stralen in een mantelpakje. Sterker nog je voelt je diepongelukkig en zit waarschijnlijk continu aan je jasje, rokje of broek te trekken domweg omdat het niet bij je past en jij je er ongemakkelijk in voelt. Als je op die manier gekleed een grote deal wilt binnenhalen dan garandeer ik je dat dat waarschijnlijk niet gaat lukken. Beter passend is een wat nonchalantere broek, pijpje opgerold, high heel laarsje, soepel vallende top en jasje om maar iets te noemen. Bovendien heb je tegenwoordig ook genoeg keuze in (stoere) jurkjes die je zakelijk combineert met een high heel en jasje en waarin je zo door kunt naar een borrel met vriendinnen. Vervang je high heel door een stoer laarsje en een leren jasje, wat extra make-up en de avond kan beginnen. Weet overigens wel dat je in business altijd een panty behoort te dragen ook als de Nederlandse temperaturen stijgen, blote benen is absoluut een no go bij formele en zakelijke afspraken

Als ik dan toch met ‘tips’ bezig ben knoop deze dan vooral ook goed in je oren…

  • Zorg dat je kleding niet te bloot is. Een diep decolleté kan het goed doen tijdens een spannende date maar in business is het afleiding numero uno en belangrijker je geeft een totaal verkeerde indruk van jezelf. Welke? Dat hoef ik je waarschijnlijk niet uit te leggen…
  • Draag nooit kleding wat te groot of te klein is. Let goed op je maat (maten kunnen per merk verschillen) en laat vooral je vrouwelijke vormen goed tot zijn recht komen. Deze mogen gezien worden, ook in business. Tip: een kokerrok is veel vrouwelijker en sexy dan een kort rokje. Kleed je dan ook niet (veel) jonger dan je bent.
  • Draag niet te veel of te ‘overdreven’ sieraden en make-up. Alles waar ‘te’ voorstaat moet weg want leidt af van wie je bent. Ook in business gaat het erom jouw schoonheid met kleding en accessoires te vergroten en niet te zorgen voor afleiding.

Wat ik ons dames vooral op het hart wil drukken is; kies kwaliteit en vooral voor je basisstukken zoals een goede jas, mooi gesneden jasje en een broek, jurk en (koker)rok in jouw stijl. Kijk daarom altijd goed naar het materiaal en de afwerking. Een jasje dat pilt komt slonzig over en geeft als signaal dat je het niet zo belangrijk vindt om goed voor de dag te komen.

Kleding is fun

Al die regeltjes, do’s  & dont’s je zou bijna denken dat kleding saai en niet leuk is. Niets is minder waar! Kleding is leuk, fun zeker ook in business. Met kleding kun je spelen en je iedere dag weer aanpassen aan de mensen die je gaat ontmoeten en de bedrijven waar je binnenstapt. Het is een spel, jouw spel. Het maakt blij en laat je stralen! Maak jouw look persoonlijk door deze af te stijlen met een mooie shawl, pittige of klassieke oorbel, de juiste make-up en statement tas. Varieer en wees creatief zodat je niet in het Zuidas keurslijf verschijnt en een van de velen wordt. Sta op, straal en wees succesvol gewoon simpelweg door wie je bent!

Styliste

jolandaoskam

Denk je nu na het lezen van mijn relaas klinkt leuk maar hoe doe ik dat? Tja dan kun je natuurlijk, net als veel zakenvrouwen, een styliste in de arm nemen die jou helpt uit te stralen wie je het allerliefste wilt zijn.

Wil je meer weten over wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe? Neem dan eens een kijkje op www.joinspirations.nl of op mijn Facebookpagina of check mijn Instagram JOInspirations waar ik je dagelijks inspireer met mijn persoonlijke stijl.

Liefs,

Jolanda

Photo credit: Ronald de Jong

Photo credit: JOInspirations

Photo credit: Amsterdam Today

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

Advertentie

Waarom levert online adverteren meer op dan adverteren in een krant?

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1