News Ticker

Ziekmakende lucht in vliegtuigen wordt onderzocht

cockpits

Amsterdam – Amsterdam Today heeft al eerder diverse malen aandacht aan ziekmakende lucht in vliegtuigen besteed. Nu komt er een onderzoek, want het mag niet voorkomen dat in vliegtuigen ziekmakende lucht aanwezig is.

Een adviesgroep gaat zich buigen over de mogelijk ziekmakende stoffen in vliegtuigcabines. Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu (PvdA) schrijft aan de Tweede Kamer dat ze de Nationale Adviesgroep Cabinelucht in het leven heeft geroepen.

Een groep piloten en ander cabinepersoneel beweert al jaren ziek te zijn geworden van de lucht in vliegtuigen. Recent bevestigde onderzoek dat tcp’s, een verzamelnaam voor een groep gevaarlijke chemische verbindingen, voorkomen in de cabines van de meeste soorten vliegtuigen. Een verband tussen tcp’s en ziekgevallen is nog niet aangetoond.

Tot nog toe heeft geen enkel onderzoek het definitieve bewijs geleverd dat lucht in vliegtuigen schadelijk is, maar Mansveld sluit niet uit dat de vieze lucht schade kan toebrengen aan het zenuwstelsel van vliegpersoneel. Zij heeft al eerder aangedrongen op vervolgonderzoek op eerdere onderzoeken in internationaal verband.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: Andrey Belenko / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1