News Ticker

Zelfs met Mark Rutte verloor Humberto Tan van Eva Jinek

evajinek2

Kijkcijfers blijven belangrijk in beeldbuisland. Smaakmakende tv-programma’s moeten daarvoor zorg dragen. Late night shows beconcurreren elkaar fel. Wie is de winnaar of winnares?

Nederlaag

Humberto Tan is zijn derde week in 2017 tegenover Eva Jinek opnieuw begonnen met een nederlaag. Ondanks dat hij de meest besproken man van de dag in de uitzending had, minister-president Mark Rutte, kwam zijn RTL Late Night niet over Jinek heen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL Late Night kwam uit op 775.000 kijkers (19 procent), terwijl Jinek 844.000 kijkers (26 procent) noteerde. En dat terwijl Tan een veel betere lead-in had dan zijn vrouwelijke concurrent.

Talkshowwinnaar

Het staat nu 8-3 voor Jinek in de concurrentiestrijd met Tan. Het is een unicum dat Jinek het zo goed doet: sinds het tweede seizoen was RTL Late Night de talkshowwinnaar op de late avond. Nu kiest de kijker toch weer voor NPO 1.

De komst van Rutte gooide de uitzending van RTL Late Night behoorlijk overhoop. Er was een tafel vol gasten en voor Rutte was slechts een minuut of vijftien zendtijd ingeruimd. Uiteindelijk werden twee onderwerp geschrapt, zodat langer doorgepraat kon worden met de premier.

Jinek had ook een politicus aan tafel zitten. Zij sprak met PvdA-minister Jeroen Dijsselbloem.

De grote winnaar op de late avond was overigens niet een talkshow, maar een nieuwsprogramma: Hart van Nederland scoorde 969.000 kijkers (20 procent) op SBS 6

Photo credit: Sebastiaan ter Burg via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1