News Ticker

Youp van ‘t Hek hekelt hulpprogramma’s op RTL 4

youp

Het NRC had in een drieluik melding gemaakt van een onderzoek inzake de zogenaamde hulpprogramma’s van RTL 4, waarbij de deelnemers aan het hulpprogramma hulp zou krijgen. Uit het onderzoek van het NRC bleek dat niet alle deelnemers op de juiste manier werden geholpen en vaak met meer problemen achter bleven.

Youp van ‘t Hek zegt: “RTL 4, stop ermee”.

RTL 4 moet stoppen met het over lijken gaan voor een hulpprogrammaatje waar een miljoen mensen naar kijken. Dat zegt Youp van ‘t Hek, de cabaretier, vandaag in zijn column in het NRC. Ook Van ‘t Hek heeft NRC’s drieluik over de hulphorror bij Galjaards zender RTL 4 gelezen. “Waarom doen jullie dit? Het antwoord is natuurlijk: voor het geld. Maar ik bedoel: waarom wil je op deze ronduit misdadige manier je centen verdienen?“

Smurrie TV

Die arme RTL-kandidaten moeten gewoon behandeld worden door een gerenommeerde arts in een anonieme omgeving, aldus Van ‘t Hek. “En niet door een gladjakker terwijl een miljoen randdebiele kijkers mee loeren“, zegt hij. “Het echtpaar Galjaard-Van Dijk moet deze ranzige smurrie niet willen maken.”

Wurgcontracten

Van ‘t Hek vindt het schandelijk dat RTL zijn hulpbehoevende kandidaten allemaal wurgcontracten laat tekenen. “Opeens kreeg ik een idee: als we nou eens met een stel redelijk rijke mensen garant gaan staan voor de door Blue Circle of die enge Galjaard te claimen schade als de slachtoffers vrijuit praten.”

Op die manier kunnen ze alles zeggen, aldus de komediant. “Ze mogen praten en ze hoeven geen seconde bang te zijn. Wij, de rijke stinkerds, betalen als die Galjaard of dat Blue Circle iets durven te claimen.”

Onthullingen

Met de onthullingen die dat oplevert gaat Van ‘t Hek graag aan de slag. “Ik heb al contact gelegd met een paar topadvocaten en die vinden het leuk om deze zaak gratis te doen.”

Ons eerder gepubliceerde artikel over dit onderwerp vindt u via deze link.

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: 1Veertje via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1