Yahoo introduceert het On Demand wachtwoord
Yahoo heeft een nieuwe “on demand” wachtwoordsysteem waarmee u zich kunt aanmelden bij uw account op elk gewenst moment met behulp van een individueel gegenereerde unieke code dat het bedrijf naar naar uw telefoon verstuurd. Het is in wezen een twee factor verificatie zonder de eerste stap.
Alex Stamos, Yahoo’s chief informatie veiligheidsbeambte, introduceerde het product op het interactieve Southwest festival op zondag. “Dit is de eerste stap naar het wegwerken van wachtwoorden,” zei Dylan Casey, Yahoo’s vicepresident productmanagement voor consumentenplatforms, tijdens de aankondiging. “Ik denk niet dat we als industrie genoeg hebben gedaan om onszelf in de schoenen te plaatsen van de mensen, die onze producten gebruiken. Dit kan altijd beter.
Om de functie te activeren, moet u eerst inloggen in uw Yahoo-account met uw oorspronkelijke wachtwoord. U krijgt dan een optie te zien en via “instellingen” zoekt u naar on-demand wachtwoorden, waarna u dit kunt activeren en registreren op uw telefoon. “Volgende keer dat u probeert om in te loggen, zal het wachtwoordveld worden vervangen door een knop die zegt ‘Stuur mijn wachtwoord’ en het bedrijf verzendt dan een vier-karakter wachtwoord naar uw telefoon,” schrijft Nieva. Het bedrijf heeft het setup-proces in een blogpost op Tumblr geschetst. Zie Yahoo passwordyahoo.tumblr.co.
Deze functie is een onvermijdelijke stap om gebruikersaccounts veiliger te maken. Google en Apple hebben zich beide intensief beziggehouden om spraakmakende beveiligingsfouten op te lossen en consumenten zijn notoir slecht in het goed beschermen van hun wachtwoorden. Ondanks waarschuwingen vertrouwen veel mensen nog steeds op gemakkelijk te onthouden wachtwoorden met persoonlijke informatie of familienamen in plaats van unieke codes, die worden gegenereerd door een wachtwoordmanager.
Andere startups, zoals het in Oakland gesitueerde bedrijf Clef, hebben geprobeerd om dit probleem op te lossen met scanbare beelden in plaats van numerieke codes.
Photo credit: Franco Folini / Foter / CC BY-SA