News Ticker

Wat zijn de wintersport trends voor 2017?

wintersport

Ga je dit jaar naar de wintersport? Heerlijk genieten van de sneeuw, de accommodatie, het eten, het drinken en het plezier tijdens en na het wintersporten? 

Om wat inzicht te geven in de trends voor 2017 hebben we enkele interessante onderwerpen voor je.

Luxe krijgt weer de overhand

Een aantal jaar geleden zaten we in een economisch slechte tijd wat zijn weerslag had op het wintersport toerisme. We wilden nog steeds graag op wintersportvakantie, maar het liefst wel zo goedkoop mogelijk. Die periode lijken we nu af te sluiten. Economisch gaat het, als we de verhalen moeten geloven tenminste, een stuk beter. Gevolg is dat we graag weer wat meer willen betalen en een luxe wintersportvakantie willen vieren. Een wintersporttrend die dit jaar populair wordt zijn de zogenaamde Catered chalets.

Het concept is vrij simpel. Normaal gesproken boekte je een chalet, maar moest je voor je eigen ontbijt en avondeten zorgen. Persoonlijk vond ik het altijd vrij irritant dat je na een dag op de piste nog moest bedenken wat je moest eten én nog eens boodschappen moest halen. Met een catered chalet is dat probleem de wereld uit. Je hebt een week lang je eigen chalet met een all-inclusive verzorging en daarbij alle vrijheid, ruimte en privacy van een chalet. Uitstekende combinatie!

Surfen over sneeuw

Kleine kans, maar het zou kunnen dat je dit soort snowboards het afgelopen seizoen al hebt gespot. De kans wordt dit seizoen aanzienlijk groter, want de snowboards met zwaluwstaart zijn in opkomst! Vrijwel ieder snowboard merk heeft minimaal wel een, tja hoe zullen we het noemen, snowsurfboard in de collectie zitten. Je zou met dit board nóg beter moeten kunnen draaien dan de ‘standaard’ boards. Zoals je kunt zien zijn deze boards geïnspireerd door het golfsurfen. Eigenlijk ook niet zo heel gek bedacht. Voor golfsurfen heb je nodig; balans, techniek, snelheid en water. Laat je deze 4 punten nou precies ook nodig hebben bij het snowboarden…zo lang het water in bevroren vorm is uiteraard.

Het wordt nóg lichter

De wintersporttrend die zich de laatste jaren al heeft ingezet gaat dit jaar gewoon door. Skifabrikanten slagen er steeds weer in om ski’s lichter en sterker te maken vanwege het gebruik van sterkere en lichtere materialen. Carbon is wat dat betreft het meest ideale materiaal en dat wordt ook volop gebruikt door de meeste fabrikanten. Het resultaat zou moeten zijn dat we (nog) sneller kunnen draaien op de piste en dus minder vermoeid de piste af zouden moeten komen.

De kleuren van je outfit

Wil je meedoen met wintersporttrends van 2017, dan zit je goed met pastelkleuren. Lichtblauw, zacht roze of lichtpaars het is allemaal oké! Het hoeft niet eenkleurig te zijn, want je mag combineren en variëren met de kleuren zo lang het maar niet vloekt met elkaar. Daarnaast zijn de printjes ook weer in, mits ze dezelfde kleur als de jas hebben. Een witte jas met zwarte stippen is dus absoluut not done (als dat al ooit zo was). Nepbont is trouwens ook weer helemaal terug van weggeweest. In de nek, maar aan de mouwen of zelfs aan de onderkant van je jas mag ook. Combineer er lustig op los zou ik zeggen!

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Groman123 via Foter.com / CC BY-SA

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1