News Ticker

Willibrord Frequin veegt de vloer aan met NPO 1’s Opgelicht

willibrord

Willibrord Frequin denkt dat hij er met zijn vroegere tv-shows voor heeft gezorgd dat het confronteren van gezagsdragers op tv nu algemeen goed is. Dat zegt hij vandaag in de Volkskrant. Frequin is naar eigen zeggen de nestor van de confrontatie-tv. “Ik heb een trend gezet. Allerlei soorten programma’s doen het nu. Zelfs De rijdende rechter gebruikt in feite dezelfde formule“, aldus de tv-maker, die nog geen opvolger heeft gezien. “Ik vond ons veel beter. Wij zorgden voor een oplossing, ja?

De programma’s van nu zijn volgens Frequin veel laffer. “Die programma’s sturen een bureauredacteur die een paar flutvragen stelt. Zoals dat TROS-programma Opgelicht.

Frequin’s vrouw Gesina: “Dan zijn ze iemand op het spoor, die komt aanrijden in zijn auto en dan is het van: mag ik u een paar vragen stellen? ‘Nee.’ En hij doet de deur dicht en rijdt gewoon weg. Nou, echt, dat was Willibrord niet overkomen.

Volgens Frequin missen de mensen hem daarom. “Gister ook weer, loop ik op straat, zegt een man: ‘U bent een held voor mij.’ En zo is het ook. Ik streed voor de medemensen. Gggodverdomme“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Bron: mediacourant

Photo credit: Jos van Zetten via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1