News Ticker

Wil jij wonen boven een winkel in Amsterdam?

Wonen boven een winkel in Amsterdam. Dat kan. In Amsterdam is er een grote vraag naar woningen en er zijn veel winkels. De ruimtes boven deze winkels staan vaak leeg. Vanaf 1 februari kunt u maximaal 25.000,- euro subsidie krijgen om daar een woning te creëren.

Weinig woonruimte

In Amsterdam is, zoals u weet, woningruimte schaars. Deze nieuwe subsidieregeling gaat hopelijk meer woonruimte in Amsterdam opleveren. De regeling geld voor geheel Amsterdam.

Centrum

In stadsdeel Centrum was er jarenlang een subsidieregeling voor het realiseren van woningen in ongebruikte (woon)ruimten boven winkels en bedrijven. Dankzij deze regeling zijn er meer dan 850 woningen gerealiseerd. Omdat de vraag naar woningen groot is en blijft, geldt de regeling per 1 februari 2017 voor heel Amsterdam.

Voorzieningen

De regeling is er om woningen boven winkels te voorzien van bijvoorbeeld een eigen toegang, eigen afvoer, badkamer, keuken et cetera. Naast de eigenaar van een winkel- of bedrijfspand kan ook een huurder subsidie aanvragen. Huurders hebben hiervoor wel toestemming nodig van de eigenaar van het pand.

U kunt zich aan melden voor deze regeling via www.amsterdam.nl/wonen

Photo credit: CorporatieNL via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1