News Ticker

Welke TV-baas vindt het linkse DWDD elitair en RTL Boulevard klef?

rtlboulevard

Amsterdam Today heeft eerder aan dit onderwerp aandacht besteed. Welk tv-programma richt zich wel op haar doelgroep en welk tv-programma mist geheel haar doelgroep? That’s the question.

Grachtengordel

Marco Louwerens, de directeur van RTL 7, vindt De Wereld Draait Door heel erg grachtengordel. Dat zegt hij in een interview met Het Parool. DWDD moet gewoon erkennen dat ze er niet is voor de gewone man, vindt hij. “De verbazing daarover bij iemand als Matthijs van Nieuwkerk vind ik bijzonder. Dan halen ze een kijkcijferkenner in het programma die zegt: er is niks aan de hand. Terwijl iedereen toch weet dat DWDD in eerste instantie niet de gewone man bereikt?“, zegt hij.

Linkse elite

Van Nieuwkerk heeft grachtengordel op zijn hoofd staan, vindt Louwerens. “Hoe vaak hebben ze Freek de Jonge of Youp van ‘t Hek in de uitzending gehad en hoe vaak Tineke Schouten? Niets mis mee en het blijft een geweldig programma, maar erken dat gewoon. Hilversum heeft over het algemeen een redelijk hoog grachtengordelgehalte.”

Nat en klef

RTL Boulevard, de concurrerende vooravondrubriek van RTL 4, is daarentegen weer erg klef, vindt hij. “Ach, ik kan niet zo goed tegen dat blije gedoe in de tv-wereld. Ik vind het ook typisch dat ze elkaar bij RTL Boulevard omhelzen na afloop. Stel dat je op een administratiekantoor om vijf uur naar huis gaat en je van collega Sjaak elke dag een lekkere knuffel krijgt. Aftiteling, ook zo’n raar fenomeen. Dat je op een zak brood zet: Karel heeft vandaag de havervlokken in de machine gegooid.”

“Lang verhaal kort: die gewone man, hoe absurd de benaming ook, wordt wel degelijk vaak gemist in journalistiek Nederland.”

Wat is uw mening hierover?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Minister-president via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1