News Ticker

Kan weggezogen vet ergens anders in het lichaam teruggroeien?

verju

Weggezogen vet groeit op andere plekken terug, want het lichaam reguleert het aantal vetcellen. Als je in een constante strijd bent tegen overgewicht, dan is het handig en verstandig om exact te weten wie of wat je vijand is; in dit geval je vetcellen. In dit artikel vind je daarom 5 dingen die je moet weten over vetcellen en vetweefsel.

1. Vetcellen bij je geboorte

Iemand met een gezond gewicht, zeg maar met een BMI van rond de 20, heeft 10 tot 20 miljard vetcellen. Als pasgeboren baby begin je jouw leven met ongeveer 10 miljard vetcellen. Dit aantal groeit langzaam naarmate je ouder wordt, net zoals alle andere soorten cellen in je lichaam.

2. Aantal vetcellen bij overgewicht

Iemand met ernstig overgewicht: obesitas oftewel zwaarlijvigheid  (BMI van boven de 30) heeft tenminste 100 miljard vetcellen.

3. Toename van vetcellen

Het aantal vetcellen dat je hebt neemt vooral toe als je voor een langere tijd meer calorieën binnenkrijgt dan je nodig hebt. In eerste instantie neemt alleen het volume van de bestaande vetcellen toe. Zodra de vetcellen hun maximum grootte hebben bereikt, dan wordt een signaal gegeven aan zogenaamde vet ‘precursor’ cellen (cellen die nog kunnen transformeren in meerdere soorten cellen), om een volgroeide vetcel te worden. Normaal gesproken kun je rond de 15 kilo aankomen boven het gezonde gewicht zonder dat je meer vetcellen aanmaakt.

4. Vet is actief weefsel

Er wordt nog weleens gezegd dat spierweefsel actief is en vetweefsel passief. Vetcellen zijn echter geenszins passief. Zo scheidt lichaamsvet hormonen uit in je lichaam die voordelig of nadelig voor je lichaam kunnen zijn, afhankelijk van de grootte van de vetcellen. Kleine vetcellen maken een hormoon aan dat ervoor zorgt dat je lichaam gevoelig blijft voor insuline in je lever en spieren; dit voorkomt diabetes type 2.

Bij mensen met obesitas zijn de vetcellen zo groot, dat ze stoppen met het produceren van dit hormoon. Je hebt dan ook een vergrote kans op diabetes type 2 indien je lijdt aan overgewicht. Hoe zwaarder je bent, des te  groter dit risico is.

5. Vetcellen worden kleiner, niet minder qua aantal

Wanneer je op dieet gaat, en dus minder calorieën binnenkrijgt dan je lichaam nodig heeft, dan worden de vetcellen aangesproken om de benodigde energie te leveren. De vetcellen nemen dan in omvang af, maar niet in aantal. Wanneer je lichaam vetcellen heeft gemaakt, dan hou je die vetcellen voor de rest van je leven. Hoewel dat niet bepaald motiverend klinkt, is er wel een lichtpuntje: zodra de vetcellen kleiner worden beginnen ze weer met de productie van het hormoon dat diabetes type 2 tegengaat.

Erchonia ’s Zerona & Verju Lasers nu ook beschikbaar in Nederland

leftside 22-7-16

Erchonia lanceerde VERJU, de eerste en enige Groene Laser voor Non-Invasive Body-Contouring op het Congres AMWC in Monaco, op 31 maart 2016.

Erchonia, is de wereldwijde marktleider in LOW LEVEL COLD LASER toepassingen in de gezondheidszorg. Op 31 maart 2016 vond de officiële Europese lancering plaats op het AMWC (Aesthetic & Anti-aging Medicine World Congress) te Monaco.

De Non-Invasive Lasers zijn FDA Approved en Cleared voor Afslanken, Body Contouring, Cellulite en recentelijk ‘Obesitas’. Verschillende klinische studies en talrijke privé plaatsingen in verschillende Europese landen laten de werking in levensechte scenario’s zien. Nederland gaat nu voor het eerst kennis maken met twee van de systemen nl; de ZERONA & VERJU, geïntroduceerd door Body Wish uit De Meern. Op 17 september 2016 zal de officiële lancering plaats vinden in Utrecht, Trade Point aan de Atoomweg 63. (Vooraf Aanmelden verplicht).

VERJU Green Cold Laser is niet het 1ste Cold Laser Systeem van Erchonia. 7 jaar geleden is met groot succes de ZERONA Red Laser geïntroduceerd en is daarmee de trend gezet voor NonInvasieve Laser afslankbehandelingen. De ZERONA, razend populair in Amerika en Europa vanwege de snelle resultaten in korte tijd heeft inmiddels een opvolger: de Zerona Z6. Beide Lasers, hebben een Medische & Esthetische CE Markering en voldoen aan de Europese regelgeving. Zerona Z6 is vooral bedoelt voor de Beauty+ en Spa Centra’s terwijl de Verju ingezet wordt bij afslankklinieken, esthetische chirurgen en ziekenhuizen.

Rightside 22-7-16

“Enthousiast over de resultaten van de recente studies is Body Wish ervan overtuigd dat de ZERONA & VERJU Cold Laser systemen de populairste keuze gaat worden voor de snelle oplossing voor Vet Reductie op verschillende delen van het lichaam”. Waar andere systemen een wachttijd van 6 weken hanteren voor de volgende behandeling kan met de ZERONA & VERJU 1 à 2 behandelingen per week worden herhaald. Behandelingen zijn zonder Pijn, geen Kneus of Blauwe plekken en geen Hersteltijd met slecht 30 tot 40 minuten per sessie. In Amerika worden de Zerona & Verju behandelingen “The Lunchtime Treatments” genoemd. In de onze hedendaagse maatschappij waarbij alles snel moet is een Cold Laser Systeem de perfecte oplossing voor man of vrouw.

Deze Lasers zijn de enige bewezen effectieve systemen op de Medische & Esthetische markt, met een “Randomized Double Blind Test & Placebo-Controlled”, met gemiddeld vier inch verlies na twee weken behandelen. MRI Scans tonen aan dat zowel de lever als de nieren niet extra worden belast door de afvoer van de vrij gekomen toxines, waardoor het systeem tevens gebruikt kan worden voor cliënten met Diabetes en Verhoogd Cholesterol.

VERJU

Onderzoeksresultaten op zowel standaard als zwaarlijvige patiënten (BMI 35>) bewijzen de effectiviteit van de VERJU, waardoor Medische klinieken substantiële behandelingen met betere resultaten behalen. Patiënten merken niet alleen effectief vet verlies en vermindering van de zichtbare cellulite, maar dat hun huid een stuk gladder en strakker aanvoelt. De VERJU Laser bestaat uit zes diodes, voor contactloze 30 minuten durende behandelingen verdeeld over vier, zes of 10 weken, afhankelijk van de wensen van cliënten. De VERJU Green Laser produceert een Low Level output die, in tegenstelling tot andere apparaten op de markt, werkt met een unieke technologie die geen vetcellen beschadigt of verwijdert, en volgens de FDA GOEDKEURING, zorgt het voor een ”niet-tijdelijk”resultaat. De VERJU Laser veroorzaakt geen warmte of koude sensatie op de huid en zuigt zich ook niet vacuüm wat als heel pijnlijk kan worden ervaren. De VERJU straalt groen licht over de te behandelen lichaamsdelen waardoor de vetten uit de vetcellen vloeibaar worden en via kleine poriën uit de vetcellen weglekken. De vloeibaar gemaakte vetten kunnen tot 72 uur na de behandeling weglekken om op natuurlijke wijze via het lymfesysteem te worden afgevoerd, terwijl de vetcellen intact blijven. Vetcellen zorgen voor het hormoonregulatie systeem en door de Green Light worden de vetcellen ge-reset om beter te functioneren, wat het metabolisme weer ten goede komt.

Hier is wat enkele gerenomeerde klinieken zeggen

Dr Eileen Comia, MD, Advance Biomedical Treatment Centre, Connecticut, Verenigde Staten

“Ik noem Verju, de meest natuurlijke, gezonde en logische benadering van het smelten van vet! Verju is de beste manier om te jumpstarten met een gezonde levensstijl, omdat je meteen bemoedigende resultaten ziet.”

Dr Reid Beaman, PA, Roanoke Rapids Express Care, North Carolina, Verenigde Staten

“De Verju heeft meerdere klanten geholpen meer dan 5 centimeter in de buik en meer dan 12 centimeter in totaal te verliezen, gemeten voor buik, heupen en dijen. Patiënten zijn erg blij met hun resultaten.”

MD. Dinko Bagatin, specialist in de algemene en plastische chirurgie kliniek Bagatin, Zagreb

“Verju Cold Laser is het beste alternatief voor chirurgische methoden voor vormgeving van het lichaam, geeft uitstekende resultaten. Voor iedereen die bang is voor operaties beveel ik deze uitstekende laserbehandeling aan.”

Dr Miguel Montero-Garcia, Laser Discover, UK

“We hebben de Erchonia Lasers nu al bijna 3 jaar gebruikt voor Body Contouring en hebben fantastische resultaten gezien. De kwaliteit van hun niveau 1 klinische onderzoeken biedt zo veel geruststelling voor de aankoop door artsen. Ze streven altijd naar verbetering van wat ze daarvoor deden en de nieuwe FDA goedgekeurde protocol voor eenmaal per week gedurende zes weken is zo eenvoudig te beheren voor de kliniek en patiënt! “

Over Erchonia

Erchonia is wereldwijd marktleider in Low Level Laser Technologie in de gezondheidszorg. In de afgelopen 20 jaar is Erchonia bezig geweest met het uitvoeren van onderzoeken en ontwikkelingen, met ‘s werelds meest vooraanstaande artsen om de wetenschap van Low Level Laser te verbeteren. Voorafgaand aan de marktintroductie wordt verzekerd dat alle Erchonia Lasers veilig en effectief zijn door middel van onafhankelijke klinische studies. Op dit moment worden dagelijks duizenden verschillende Erchonia Lasers gebruikt om lichaamsvet te verminderen, pijn te bestrijden, genezing te versnellen en acne te behandelen. Ondertussen gaan de onderzoeken door en zullen we meer van Erchonia zien en horen.

Bron: bodywish

Photo credit: bodywish

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1