News Ticker

Weervrouw Helga van Leur: tv-weerbericht is nauwkeuriger dan weerapps

helga

Weervrouw Helga van Leur vindt het tv-weerbericht niet overbodig nu iedereen een weerapp op de smartphone heeft. Dat zegt de RTL-presentatrice in de Avrobode. Het tv-weerbericht is volgens Van Leur veel nauwkeuriger. “Die apps zijn vaak niet nauwkeurig genoeg. Een meteoroloog bestudeert verschillende weermodellen en weet veel beter wat er gebeurt, omdat hij het proces erachter begrijpt. Neem al die onweersbuien, de verschillen in neerslag en temperatuur zijn enorm“, zo legt ze uit.

App

Zo’n app voorspelt die verschillen niet, aldus Van Leur. “Daar staat alleen een wolkje met 80 procent kans op regen. Mensen weten dat niet: die kijken op hun telefoon en denken dat wat op de app staat de waarheid is. En beweren dan vervolgens dat ik dat heb gezegd.”

Weerexpert

Van Leur is een echte weerexpert. Ze doet veel meer dan alleen het weerbericht voorlezen. “Ik werk drie dagen in de week bij RTL, verder doe ik veel lezingen en dagvoorzitterschappen die met het klimaat, duurzaamheid en gedrag te maken hebben, ik volg ook cursussen in de psychologie met betrekking tot duurzaamheid.”

“Ik wil me blijven ontwikkelen, dat geldt ook voor mijn RTL-diensten. Ik wil elke dag iets kunnen leren. De dag dat ik niets meer leer, ben ik weg.“

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: WVDO\Congres in Beeld via StoolsFair / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1