News Ticker

Wat zijn de populairste scholen van Amsterdam?

al

De populairste scholen van de stad zijn dit jaar het Caland Lyceum, het Spinoza, het Cartesius, het Sint Nicolaas, het Hyperion en het Amsterdams Lyceum.

Dat blijkt uit de eerste analyse van de cijfers van de matching, het nieuwe schoolplaatsingssysteem voor achtstegroepers. Voor vmbo’ers waren het Caland en het Spinoza geliefd, voor Havo’ers het Cartesius, Spinoza en St. Nicolaas en voor vwo’ers het Hyperion Lyceum en het Amsterdams Lyceum. Het St. Nicolaas en het Spinoza hebben de meeste leerlingen moeten uitloten, respectievelijk 487 en 601 (alle niveaus bij elkaar opgeteld).

Verder moesten onder meer het Fons Vitae Lyceum, Het Ignatius Gymnasium, het Gerrit van der Veencollege, Hervormd Lyceum Zuid en het Montessori Lyceum Amsterdam veel leerlingen teleurstellen. Scholen die juist nog wel plek over hadden waren onder meer Damstede, De nieuwe havo, IJburg 2, Scholengemeenschap Reigersbos en Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB).

998 extra plaatsen
Opvallend is dat de meeste kinderen hetzelfde lijstje scholen opgaf. Daardoor kon het voorkomen dat zelfs met een lijst van 8 scholen een kind kon worden uitgeloot. Gemiddeld gaven leerlingen 5 scholen op. VWO-ers gaven zelfs meestal meer dan 6 scholen op. Eén leerling gaf zelfs 31 scholen op.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: parool.nl

Photo credit: DennisM2 / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1