News Ticker

Wat is mijn auto waard?

watismijnautowaard

Vrijwel iedereen die zijn auto wilt verkopen of inruilen vraag zich af “Wat is mijn auto waard?”. Om uw auto goed onder de aandacht te brengen is een opvallende advertentie belangrijk. Daarnaast moet natuurlijk ook de verkoopprijs van uw auto goed zijn. Door op internet vergelijkbare tweedehands auto’s te bekijken kunt u de dagwaarde auto van uw auto vergelijken met anderen. Hierdoor kunt u de waarde van uw auto nog beter bepalen. Vergelijk uw auto met andere auto’s op onderdelen, gereden kilometers, de staat van het interieur en ga zo maar door.

Heeft u meer tijd en wilt u graag onderhandelen over de waarde van uw auto dan kunt u natuurlijk meer vragen. Sowieso ligt de vraagprijs van een auto vaak hoger dan de definitieve verkoopprijs.

Aanbieders en hun verhaal

Vooral het verhaal achter de advertentie is belangrijk. Bij een autobedrijf zie je vaak een heel andere advertentie dan bij een particuliere verkoper. De tekst en hoe enthousiast men is over zijn te verkopen auto geeft bepaalde dingen aan. Bij een particuliere verkoper moet je je afvragen: heeft iemand de auto al enkele jaren of heeft de verkoper de auto nog maar kort in zijn bezit? Waarom wordt de auto verkocht en hoe is de auto onderhouden? Zitten de onderhoudsboekjes erbij? Is de distributieriem op tijd vernieuwd of heeft de auto een distributieketting? Hoe lang staat de auto te koop? Is de auto APK-gekeurd en wanneer moet de auto opnieuw gekeurd worden? Heeft de auto een schadeverleden? Mag de auto gekeurd worden door een keuringsbedrijf?

Bij een garage of een zakelijke verkoper heb je met dezelfde dingen te maken, maar ook met zaken als garantie, eventuele inruilmogelijkheden, aankoopkeuring, financieringsmogelijkheden en dergelijke.

De waarde van uw auto

Wat uw auto waard is hangt onder andere af van de manier waarop u hem onder de aandacht brengt. Op internet gelden natuurlijk andere regels dan bij een inruil. Op het internet zijn er heel websites waarop u een auto kunt verkopen. Op deze sites staan tienduizenden auto’s te koop. Om een antwoord op de vraag “wat is de waarde van mijn auto?” te krijgen dient u ook te bepalen wat het algehele aanbod op de site is. Hoeveel uw auto waard is wordt namelijk in grote mate beïnvloed door het aanbod van vergelijkbare auto’s. Op het moment dat er veel vergelijkbare auto’s te koop staan op het internet en mensen onder de realistische autowaarde gaan zitten, beïnvloed dit de waarde van jouw auto in negatieve zin. Kies jij er bijvoorbeeld voor om je auto voor een hoger bedrag dan gemiddeld te koop te zetten dan bestaat de kans dat je de auto in zijn geheel niet kunt verkopen.

De juiste inschatting van de waarde van uw auto is op een aantal manieren te bepalen en op het Internet zijn diverse mogelijkheden om u hierbij te helpen.

Goed reinigen

Zoals eerder genoemd werd, wordt de huidige waarde van een auto grotendeels bepaald door het bouwjaar, kilometerstand, opties en onderhoudsstaat van het voertuig. Toch is er altijd winst te behalen door de auto goed te reinigen voordat u deze te koop aanbiedt of inruilt. Gaat u een nieuwe auto kopen dan is de aankoopkeuring hulp bij auto kopen erbij gebaat dat de in te ruilen auto er top uitziet. Even door de wasstraat, binnenkant auto goed schoonmaken en het motorblok afnemen met een poetsdoek doet wonderen. De kosten van de wasstraat zijn altijd lager dan de waardevermeerdering na wassen.

Geduld en voorbereiding

Geduld en de juiste voorbereiding zijn belangrijke elementen bij het verkopen, maar ook bij het aankopen van een auto. Het kan u veel geld besparen!

Photo credit: Amsterdam Today

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1