News Ticker

Wat de mens kan leren van de mier

mier

Instinct versus intuïtie
Elk levend organisme op deze planeet gehoorzaamt aan een innerlijke drive – instinct – een te volgen patroon. Dit is m.i. ook de kern van het hele Universele evolutionaire proces in onze kosmos. Wellicht is deze afstand je te groot. Wat dichterbij bekeken, kijkend naar ons dierenrijk, heeft elk levend organisme een functie. Een mier lijkt een simpel diertje, toch onderscheidt elk miertje zich van zijn soortgenoten door het hebben van een eigen functie. Een rol waarbij hij voor zichzelf van nut is en specifieke ondersteuning biedt aan zijn volk. Hij draagt bij aan het evenwicht en de overleving van zijn soort EN daarbij aan het ecologisch welvaren van onze planeet. Daarnaast zijn zij ook de meest oorlogszuchtige schepsels op aarde. Naburige kolonies zijn constant op voet van oorlog met elkaar. Als ze de kans krijgen moordt de ene kolonie de andere van zijn eigen soort uit. Ze zijn extreem agressief.

De mens heeft ook een functie. Voor zichzelf, voor zijn soortgenoten en voor deze planeet. Wanneer hij/zij eenmaal gevonden heeft waar z’n hart ligt (intuïtief gedreven verlangen) blijft deze ook doorgaans trouw aan dat wat hem/haar innerlijk voortstuwt. Dan is z’n bijdrage aan zichzelf, anderen, en de Aarde in harmonie. Je herkent dit door een gevoel van FLOW. We hebben als mens een perfect ingebouwd mechanisme- soort innerlijke GPS- die ons bericht wanneer we uit harmonie zijn met onze natuur en de weg die we bewandelen (zowel in onszelf, in relaties en in werk). Dat bericht voel je wanneer je ontevreden bent, spanning ervaart, depressief bent, of een gebrek aan energie ervaart.

De menselijke rat-race
Doordat de waan van de dag ons van hot naar her sleept en ons brein + fysieke gestel voor 95% ons automatisch verder stuwt, missen we vaak de kans/mogelijkheid om hier bewust naar te kijken. We zitten doorgaans verstrikt in een vernauwd bewustzijn dat waarneemt op het niveau waar ons leven c.q. problemen zich afspelen. Door in te zien hoe dit mechanisme bij jou werkt en hoe je jezelf eenvoudig kunt trainen om je bewustzijn te verruimen, ontstaat er een vernieuwde verbinding met jezelf en je natuur. Hierdoor ben je instaat andere (bewuste) keuzes te maken en verandert de realiteit om je heen. Waar beren liepen, worden kansen zichtbaar en waar irritatie lag ontstaat begrip en verbinding. Ervaringen vanuit het verleden projecteren in de toekomst verliest zijn aantrekkingskracht, om plaats te maken voor daadwerkelijk leven in het NU met alle mogelijkheden die je voor jezelf scheppen kunt.

Het is een verandering in jezelf op een elementair niveau wat doorwerkt in alle aspecten van je leven: innerlijke blijdschap, meer energie, sterkere gezondheid, vreugdevolle relaties en groei in en met werk!

Zonder meer dus absoluut de beste en meest duurzame investering die jezelf cadeau kunt doen: jezelf trainen om met een verruimd bewustzijn waar te nemen.

Bron: levensloopstylist.nl

Photo credit: goingslo / Foter / CC BY

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1