News Ticker

Waarom wil de STER kortere reclameblokken bij de NPO 1, 2 en 3?

loekie

Reclameblokken zijn nooit leuk als je naar een tv-programma kijkt. Ze zijn wel nodig voor de inkomsten van de NPO en het bedrijfsleven maakt graag reclame via de tv. De STER is bezig met een aanpassing.

Kortere reclameblokken

Frank Volmer, de nieuwe baas van STER, werkt aan een plan voor kortere reclameblokken op NPO 1, 2 en 3. Dat vertelt hij vandaag in een interview met het AD. NPO-kijkers moeten zich door reclameblokken van zo’n 7 minuten worstelen. Met al die spotjes verdient de NPO eenderde van zijn inkomsten. Toch wil Volmer kortere blokken. “De grootste uitdaging de komende tijd is zorgen dat mensen zich niet afkeren van reclame. We zullen de blokken op tv korter moeten maken.“

Het is uiteraard wel belangrijk dat de inkomsten van de NPO niet achteruit gaat, stelt Volmer. “We gaan nu kijken hoe de publieke omroep met minder reclame toch evenveel omzet kan genereren.”

Zelfde opbrengst

Minder reclames en toch dezelfde opbrengst: Volmer denkt dat de oplossing zit in reclames op maat. De ene kijker krijgt daarbij andere reclames voorgeschoteld dan de andere kijker. “Het kan dan voor adverteerders duurder worden om een commercial bij ons uit te zenden. Maar de effectiviteit gaat wel omhoog.”

De NPO verdient nog altijd het meest uit tv-reclame. Daarna volgen radioreclame en internetreclame. “Maar de groei online is enorm. Ik durf niet te voorspellen wanneer, maar er komt een omslagpunt.”

Geen oplossing

Reclamemaker Jacques Vereecken van reclameproducent TheBoardRoom gaf maandag in een NOS-artikel nog aan dat kortere reclames niet de oplossing zijn. “Door reclames in te korten ben je er inderdaad snel vanaf, maar dat vind ik een defensieve insteek. Je positioneert jezelf dan bij voorbaat al als overbodig. ‘Als ik heel kort in de weg loop, vinden mensen het misschien niet erg’. Dat vind ik niet per definitie slim.”

Wat vindt u van dit voorstel?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Photocapy via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1