News Ticker

Waarom was Musical Awards Gala 2017 geen kijkcijferhit?

musical

Heeft u gisteren gekeken naar het Musical Awards Gala 2017 bij de AvroTros? Op zich was het een leuk tv-programma, waarbij de bekende musicalgezichten weer te zien waren en muziek centraal stond. Naast alle Musical Awards kreeg Simone Kleinsma een Oeuvre Award door Musical Icoon Frank Sanders uitgereikt voor haar veelzijdige prestaties als musical ster. Ze had deze eer dan ook verdiend. Opvallend was dat veel oude musicals flink worden uitgemolken, zoals Ciske de Rat, maar dat mag de pret niet drukken. Gelukkig was er ook een nieuwe musical over de bekende Latino zangeres Gloria Estefan. Zij was uitgenodigd om de publieksprijs uit te reiken, maar ook om haar eigen musical te promoten. Kwam goed over allemaal.

Lagere kijkcijfers

Het Musical Awards Gala 2017 wist donderdagavond op prime time echter bijna 1,1 miljoen kijkers (18 procent) te bekoren. Daarmee is het de minst bekeken editie van het gala sinds het RTL 4-debacle in 2011. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De AVRO zond de registratie van het glamour-event uit van 2000 tot en met 2010, waarna deze in 2011 verhuisde naar RTL 4. Daar maakten Carlo Boszhard en Irene Moors er een verbijsterend slechte uitzending van.

Dramashow

Na vele jaren met hoge kijkcijfers, wist de dramashow met Carlo en Irene slechts 758.000 kijkers (12 procent) te bekoren. Ze maakten het Musical Awards Gala een onderdeel van hun tv-show Carlo & Irene: Life 4 You, voor de gelegenheid uitgezonden op prime time.

Het was zó slecht dat het Musical Awards Gala per direct stopte. Theaterproducent Albert Verlinde liet weten zijn medewerking te staken. “Het huidige format heeft geen toegevoegde waarde meer en is sleets.”

In 2015 keerde het gala na drie jaar afwezigheid terug op tv en keken er ruim 1,2 miljoen mensen. Vorig jaar waren dat er bijna 1,4 miljoen.

Een jaar voor de verhuizing naar RTL 4 keken er nog 1,7 miljoen mensen naar het musicalgala.

Heeft u gekeken naar dit tv-programma

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1