News Ticker

Waarom zijn de slachtoffers van Meneer Kaktus kwaad op RTL 4?

kaktus

Als je een kaktus aanraakt, is dat niet fijn. Hij prikt. Peter Jan Rens, beter bekend als Meneer Kaktus, heeft met voorziene blik deze naam gekozen, want zijn schuldeisers zijn niet blij met hem.

Onzalige televisie

De strijd tegen de onzalige televisie van RTL-baas Erland Galjaard gaat vandaag verder in het AD. Ditmaal spreken slachtoffers van Peter Jan Rens schande over de keuzes van de RTL-directie. Dat is te lezen in de krant. Het AD pakt groot uit met een artikel met de kop ‘Meneer Kaktus’ grenzeloze geldzucht’. “RTL hijst de gevallen kindervriend op een podium in een clowneske reallifesoap, terwijl vele tientallen schuldeisers hun geld in rook zagen opgaan door zijn wanpraktijken“, is te lezen.

Dedupeerden

Eén van de vele gedupeerden van Rens zijn ondernemers in Alkmaar, waar de oud-tv-ster zes jaar geleden ‘hét sinterklaascentrum van Nederland’ wilde maken. Zeventien ondernemers bleven achter met onbetaalde rekeningen van ruim 78.000 euro.

Eén van hen is Jaap van Roemburg. Ook hij heeft de soap gezien. “Ik erger me groen en geel als ik het zie. Het is zo herkenbaar. Peter Jan Rens belooft van alles, maar hij komt nooit wat na.”

Oplichting

De krant noemt talloze slachtoffers van ‘oplichting’ door Rens. Er zijn volgens de krant tientallen slachtoffers, die ondanks claims en procedures maar geen geld terugkrijgen. “Hij zorgt dat hij buiten schot blijft, geeft anderen een volmacht of laat hun handtekening onder een BV zetten.”

Vlak voor zijn Kaktus Holding in 2009 failliet ging, zette hij zijn BV’s snel op naam van zijn toenmalige vriendin Joke Bos, aldus het AD. “Na het faillissement verliet hij Bos en zadelde haar op met enorme schulden, waardoor ze al jaren in de schuldsanering zit.”

Heel veel schuld

Een van de initiatiefnemers van het Meldpunt Peter Jan Rens schat dat de schade die door het meldpunt is geïnventariseerd zo’n 450.000 euro bedraagt. “Het is heel schimmig wat hij doet.”

Rens’ slachtoffers vinden het volgens het AD ‘onbegrijpelijk’ dat RTL hem een podium geeft en betaalt, terwijl de schuldeisers in de rij staan. “Hij is publiciteitsgeil”, zegt Jaap van Roemburg.

Rens zelf is volgens het AD onbereikbaar voor commentaar. De krant ging zelfs twee keer langs bij zijn huisadres.

Eerder artikel over dit onderwerp

Via deze link kunt u ons eerder gepubliceerde artikel over dit onderwerp inzien.

Photo credit: blumenbiene via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1