News Ticker

Waarom brengt John de Mol met Talpa een bod uit op TMG?

jdemol

De Telegraaf Media Groep (TMG) ligt in de etalage en dan kun je enkele belangstellenden verwachten, die geïnteresseerd zijn in de aankoop van TMG.

Talpa

John de Mol heeft met zijn bedrijf Talpa een bod uitgebracht op de Telegraaf Media Groep. De biedprijs (5,90 euro per aandeel) ligt hoger dan het bod van het Belgische Mediahuis en de familie Van Puijenbroek (5,25 euro per aandeel). Dat heeft Talpa bekendgemaakt. TMG, het moederbedrijf van De Telegraaf, Metro en regionale kranten, kan Talpa verder versterken. Op dit moment bezit het bedrijf al de radiozenders Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica én een belang in SBS.

Het bod van het consortium van het Mediahuis en de familie Van Puijenbroek is volgens Talpa erg laag. “Na het evalueren van het bod is Talpa tot de conclusie gekomen dat het bod van 5,25 euro van het consortium niet getuigt van een sterk geloof in de kracht van TMG“, stelt Talpa.

Beter bod

Daarom doet Talpa een beter bod. “Het bod betekent een significant hogere prijs voor aandeelhouders, een prijs die bovendien recht doet aan de daadwerkelijke waarde van TMG en die de potentie van TMG erkent.”

Talpa is niet van plan om zijn huidige belang van 20,59 procent aan het consortium te verkopen. Het belang is een strategisch belang, aldus De Mol. “Ik denk dat het goed is als de onderneming in private handen komt, want uit ervaring weet ik dat een beursnotering de flexibiliteit van de bedrijfsvoering beperkt.”

De combinatie van TMG met Talpa Radio en SBS levert een sterkere positie op in een snel veranderend medialandschap, aldus Talpa. “Het is mijn doel om dit gerespecteerde mediabedrijf voor Nederland te behouden en verder uit te bouwen.”

Tv-producent Talpa Media, dat vroeger deel uitmaakte van Talpa Holding, is overgenomen door ITV Plc en is inmiddels een zelfstandig bedrijfsonderdeel binnen ITV Studios.

TMG heeft het bod van Talpa bevestigd

Photo credit: Marco Raaphorst via Foter.com / CC BY

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1