News Ticker

Waarom begrijpt Marianne Zwagerman niets van Peter R. de Vries?

marianne

Het is nooit saai in medialand. Genoeg ego’s en daarom genoeg kwesties, die besproken moeten worden. De volgende kwestie gaat over criminele illegalen in Nederland.

Criminele illegalen

Marianne Zwagerman begrijpt niets van de manier waarop Peter R. de Vries reageert op de berichtgeving van De Telegraaf over criminele illegalen in ons land. Dat zegt ze vandaag in haar column bij BNR Nieuwsradio, in navolging op haar optreden bij De Wereld Draait Door. De Vries kreeg op Twitter meer dan een duizend likes op zijn opmerking dat Telegraaf-termen als ‘kansloze asielplaag’ en ‘asieltuig’ ‘gevaarlijke stemmingmakerij’ zouden zijn. Een hetze, vindt Zwagerman het.

De Telegraaf trekt al járen ten strijde tegen criminaliteit, aldus Zwagerman. “Ik geloof dat onder al dat narcisme en de ijdeltuiterij een mens zit dat oprecht het goede wil voor Nederland. Maar waarom gaat hij dan voorop in de protestmars tegen de Telegraaf?”

Asieltuig

In het artikel maakt De Telegraaf heel duidelijk dat asieltuig slaat op criminele illegalen en niet op vluchtelingen, aldus Zwagerman. “Wat maakt toch dat deze misselijkmakende vorm van criminaliteit met de mantel der liefde bedekt moet worden?”

Zwagerman begrijpt niet waarom criminaliteit onderzoeken en beschrijven ineens ‘gevaarlijke stemmingmakerij’ is. “Notabene uit de mond van de man die daar al jaren zijn vak van maakt. Waarom wordt xenofobie er met de haren bijgesleept?”

De vraag waar de schreeuwers bang voor zijn, fascineert haar. “In de lastercampagne tegen De Telegraaf (…) werd herhaaldelijk de jodenvervolging erbij gesleept. Daar zit dus het antwoord. De schreeuwers zijn bang om fout te zijn in een volgende oorlog. Hoe bang ben je dan voor jezelf?“, besluit ze bij BNR

Photo credit: Guido van Nispen via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1