News Ticker

Wie vindt Youp van ‘t Hek oplichters in TV-land?

youp

Al eerder hebben wij aandacht besteed aan het fenomeen “Hulp TV”. Het NRC had onderzoek gedaan naar deze vorm van televisie maken en daar uit bleek dat de diverse deelnemers niet blij waren met hun deelname.

Oplichters

Youp van ‘t Hek vindt Angela Groothuizen, Wendy van Dijk, Erland Galjaard en al hun RTL-vrienden oplichters. Dat zegt de stercabaretier in het AD. Van ‘t Hek haalde een maand geleden snoeihard uit naar RTL en de RTL-sterren. “Ik kreeg on-ge-loof-lijk veel bijval na dat stukje. Natuurlijk beseft iedereen dat die programma’s van die aalgladde Erland Galjaard misdadig zijn. Het zijn allemaal oplichters. Of ze nou Angela Groothuizen of Wendy van Dijk heten.”

Stakkers

De cabaretier past zijn felle bewoordingen niet aan. “Ze pakken wanhopige stakkers in, mensen die geen cent te makken hebben. Die hun tanden laten trekken in ruil voor een nieuw gebit. Ook laat het slachtoffer nog even haar neus corrigeren en tieten bijvullen. Omdat het ‘beter voor het programma’ is.”

Zappend

Het is onbegrijpelijk dat mensen hun programma’s kijken, vindt Van ‘t Hek. “Al zappend kom je die troep tegen. Je bek valt open. Ook omdat je je afvraagt waarom mensen dit op tv vertellen. Maar ach, dat snap ik nog wel. Je bent failliet, grijpt alles aan.”

Belazeren

“Als er iemand is die weet dat het niet kan, is het Erland Galjaard. Die kijkt toch wel in de spiegel? Ze helpen zichzelf, niet anderen. Of ze nu RTL, Endemol of Blue Circle heten… Al die bedrijven die in ‘concepten’ denken, belazeren de kluit. Moedwillig.”

“Natuurlijk zijn al die mensen die naar deze smurrie kijken ook debiel. Maar de bejaardenberg moet worden vermaakt, hè?“, besluit hij in de krant.

Wat vindt u van deze kwestie?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: 1Veertje via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1