News Ticker

Vindt u ook dat diverse actualiteitenprogramma’s zo voorspelbaar zijn?

tv

Diverse actualiteitenprogramma’s worden steeds meer voorspelbaar volgens diverse BN-ers. Zo vindt D66-coryfee Boris van der Ham De Wereld Draait Door zo voorspelbaar, dat hij er niet meer naar kijkt. Steeds komen dezelfde tafeldames of tafelheren aanschuiven met hun zelfde mening. Dat vertelt het oud-Kamerlid in een interview met VARAgids. De Wereld Draait Door kijkt hij ‘vrijwel nooit’. “Vooraf zie ik weleens wie de gasten zijn en weet je eigenlijk al wat er gezegd gaat worden – dan hoef ik niet meer te kijken. En het fijne is dat ik dat nu ook écht niet meer hoef. Sinds ik besloot een tijd uit de politiek te gaan, ontgift ik van het meningencircus“, vertelt hij in het televisieblad.

Overigens is niet alleen De Wereld Draait Door voorspelbaar, zegt Van der Ham. “Bij veel talkshows is het uitnodig-beleid heel klassiek. Links tegen rechts. De werkelijkheid is dat mensen een mix van die twee zijn.”

Caterine Keyl

Catherine Keyl was vroeger erg onder de indruk van Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk, maar inmiddels is dat wel anders. Dat vertelt de presentatrice in een weekblad. Keyl vond het erg jammer toen Frits Barend en Henk van Dorp met hun show stopten. “Daarna heb ik Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw lange tijd als hun waardige opvolgers gezien, maar ze lijken het gevoel met het volk inmiddels totaal te zijn verloren. Ze zitten te veel in hun eigen wereldje.“

Barend en van Dorp

Barend en Van Dorp zaten dat volgens haar niet. “Veel journalisten hadden altijd wel iets te klagen over mij, maar na het stoppen bij De 5 Uur Show in 1995 kwamen Frits Barend en Henk van Dorp mij persoonlijk bedanken voor bewezen diensten. Ik vond dat geweldig, want ik zag hen in die tijd toch wel als de twee koningen van het talkshowgenre.”

Gewone man

Zelf heeft Keyl met haar talkshow Catherine altijd contact gehad met de gewone man. “Catherine was een programma dat scoorde vanwege de persoonlijke en soms heftige verhalen van mensen, maar hoezeer ik ook dacht als programmamaakster, ik wilde nooit scoren ten koste van mensen.”

“Zij moesten namelijk na afloop ook gewoon weer veilig naar huis kunnen en ik wist wat de effecten van een tv-optreden konden zijn. De scheidslijn is soms dun, maar ik wist gelukkig altijd wanneer ik te ver ging en wanneer niet.”

Wat vindt u van deze kwestie?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Sebastiaan ter Burg via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1