News Ticker

Wat vindt André van Duin van het huidige homogeweld?

andrevanduin

In ons tolerante Nederland waar iedereen gelijk is, blijken bepaalde mensen het hier niet mee eens te zijn en vinden het helaas nodig om geweld tegen homo’s te gebruiken. Neemt dit geweld echter toe, blijft het gelijk of neemt het af?

André van Duin

Tv-ster André van Duin, die dit tv-seizoen de NPO 1-hit Heel Holland Bakt presenteerde, denkt niet dat er sprake is van een toename van homogeweld in ons land. Dat zegt hij in een interview met De Telegraaf. Het valt allemaal wel mee, stelt Van Duin. “Je leest over homo’s die in elkaar geslagen worden, maar er zijn net zoveel hetero’s die klappen krijgen. Volgens mij is er niet meer geweld dan vroeger. We zijn allemaal gewoon mensen en de een vindt rood leuk en de ander vindt geel leuk.”

Geloof opdringen

Wel vindt Van Duin het zorgelijk als bepaalde mensen hun geloof aan een ander willen opdringen. “Het wordt pas echt naar als mensen elkaar hun mening willen opdringen: ‘Ik geloof dit en dat moet jij ook geloven’. Daar komen oorlogen van en mafkezen die op een menigte op een kerstmarkt inrijden.”

Individuele idioten

Toch denkt hij niet dat elke moslim achter het inrijden op kerstmarkten staat. “Ik houd mezelf voor dat het om individuele idioten gaat. Geen georganiseerde bende die in vrachtwagens rondtrekt om in te rijden op plekken waar veel mensen zijn. Je kunt overal een gek tegenkomen. Met een vrachtwagen of met een pistool. Als je daarbij gaat stilstaan, heb je geen leven meer.”

Niet generaliseren

Van Duin houdt niet van generaliseren. Ook niet als het om homo’s gaat. “De Gay Pride is niet de homowereld. Het is maar een feest. Net zoals de heterowereld niet carnaval is. Dat is ook maar een feest. Het zijn uitspattingen en verder leven zowel homo’s als hetero’s over het algemeen een vrij normaal leven. Daar ben ik het bewijs van.”

Wat is uw mening over dit ondewerp?

Aueuer: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Amsterdam Today

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1