News Ticker

VICELAND start binnenkort in Nederland

viceland

VICELAND is vanaf 1 maart in Nederland te zien. Dat maakt VICE Media, het wereldwijde mediabedrijf dat zich op jongeren richt, vandaag bekend. De 24-uurs tv-zender zal de eerste maanden via Ziggo te ontvangen zijn op kanaal 26. Na deze introductiefase volgt volledige distributie.

Jongerencultuur

In lijn met VICE, zal de tv-zender verhalen brengen van over de hele wereld. Dit altijd met de voor VICE kenmerkende en unieke blik op de jongerencultuur, waar wordt ingezoomd op onder andere muziek, eten, identiteit, seks, mode en sport. Regisseur en Oscarwinnaar Spike Jonze is als co-president van de zender – naast CCO Eddy Moretti – verantwoordelijk voor de ontwikkeling van creatie, productie en merkidentiteit van het kanaal.

Lokale documentaire Census

Naast internationale content, zal de zender ook lokaal geproduceerde content bevatten. Zo start de zender met Nederland Census, een documentaire waarin jongeren uit het hele land hun mening geven over zichzelf, politiek, drugs, seks, liefde, geld en klimaatverandering. De documentaire laat zien hoe het is om jong te zijn in Nederland. De programmering van VICELAND NL bevat verder internationale series als Gaycation (met Ellen Page), Noisey (met Zach Goldbaum), F*ck That’s Delicious (met Action Bronson), Hate Thy Neighbor (met Jamali Maddix), States of Undress (met Hailey Gates), en Black Market (met Michael K. Williams).

Nederland vierde land voor Europese lancering

VICELAND werd in februari 2016 gelanceerd in de Verenigde Staten en Canada en later in Groot Brittannië, Ierland, Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland, en heeft aangekondigd te lanceren in Sub-Sahara-Afrika. Tegelijk met de lancering in Nederland, zal VICELAND ook in België vanaf 1 maart te zien zijn via Telenet (kanaal 21 in Vlaanderen en 137 in Brussel). Eind 2017 moet de zender in 51 landen te ontvangen zijn.
VICE heeft de afgelopen jaren een wereldwijde reputatie opgebouwd in het produceren van kwalitatief hoogwaardige videocontent voor millennials en heeft innovatieve partnerships met bedrijven als Snapchat, YouTube, HBO en 20th Century Fox

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Jester Jay Music via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1