News Ticker

Veel gemaakte Franse taalfoutjes

sttropez

Binnenkort reizen honderdduizenden Nederlanders weer af richting Frankrijk voor hun zomervakantie. En tja, die Franse taal, die is niet altijd even gemakkelijk. Het webazine frankrijk.nl maakte een lijstje van door Nederlanders veelgemaakte – en hilarische – Franse taalfouten.

1. Om le temps vragen, als je wilt weten hoe laat het is
Avez-vous le temps? Denkend aan het Engels klinkt dit als een correcte manier om naar de tijd de vragen, maar een Fransman op straat zal je verbaasd aankijken. Le temps… pour faire quoi? (Tijd, voor wat?), is waarschijnlijk zijn antwoord. Als je wilt weten hoe laat het is, moet je namelijk vragen: Avez-vous l’heure? (letterlijk: heeft u het uur?). En als jij degene bent aan wie dit gevraagd wordt, vergis je dan ook niet in het antwoord. In het Frans zeg je niet ‘C’est 10 heures’, maar ‘Il est 10 heures’.

2. Een ‘tasse de vin’ bestellen
Echt, vaker gehoord dan je zou denken! De verwarring komt misschien omdat deze combinatie qua klank doet denken aan tastevin, de naam voor een klassiek wijnproefschaaltje. Maar wijn drink je in Frankrijk uit een verre (glas) en niet uit een tasse (beker), wat nogal gulzig klinkt bovendien. Een andere uitschieter is vragen om een ‘glace de vin’  wat min of meer neerkomt op een wijnijsje..

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: FaceMePLS / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1