News Ticker

Tieners beseffen heel vaak niet het gevaar van Internet

tieners

Jongeren zijn nog altijd niet goed op de hoogte van de gevaren van internet. Dat meldt Microsoft op basis van een onderzoek dat PanelWizard deed onder 1098 tieners tussen de 12 en 18 jaar.

Meer dan een kwart (27,2 procent) van de jongeren deelt weleens zijn inloggegevens voor social media, e-mail of zelfs internetbankieren met vrienden of kennissen. Vier op de tien hebben zelf weleens het wachtwoord van vrienden of kennissen gekregen. Verder heeft bijna een op de vijf jongeren meegemaakt dat er zonder toestemming op zijn social media-account werd ingelogd door een ander.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Om jongeren meer bewust te maken van het gevaar, zette Microsoft een hoax op met boyband B-Brave. De band lekte afgelopen week ‘per ongeluk’ het telefoonnummer van een van de jongens in een bericht op Snapchat en Instagram. Binnen een dag ontving hij meer dan zeshonderd telefoontjes en vierduizend berichtjes. In een filmpje die vrijdag online is gezet waarschuwt de band voor het delen van persoonlijke gegevens.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: sasha diamanti via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1