News Ticker

TextielMuseum en het Rijksmuseum gaan samenwerken

rm

De musea gaan expertise uitwisselen op het gebied van beheer, behoud, restauratie en onderzoek. Zo zullen de collecties linnendamast worden gedigitaliseerd met een speciaal ontwikkelde fototechniek. Het verzamelbeleid wordt beter op elkaar afgestemd en bruiklenen over en weer zullen makkelijker worden uitgewisseld. Door meer en anders samen te gaan werken kunnen zowel het TextielMuseum als het Rijksmuseum een nieuw publiek voor hun collecties interesseren.

Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum:
“Voor ons is het TextielMuseum een innovatieve partner die met haar collectie het vakmanschap uit het verleden relevantie geeft in het heden, door samen te werken met hedendaagse kunstenaars en de moderne industrie. Wij zien er naar uit samen aan de slag te gaan.”

Errol van de Werdt, directeur Stichting Mommerskwartier:
“Het TextielMuseum is bijzonder blij met deze samenwerking. Een partner als het Rijksmuseum kan ons helpen onze internationale ambities verder te realiseren en ons netwerk te vergroten.”

Marcelle Hendrickx, wethouder Gemeente Tilburg:
“Tilburg is ontzettend trots op het TextielMuseum. Dat zulke nauwe contacten met het Rijksmuseum zijn vastgelegd, is natuurlijk prachtig.”

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1