News Ticker

“Tesla” op zee: revolutie in de visserij?

visserij

Geen boeggolf en geen hekgolf. Het eerste schip van een nieuwe, duurzame Nederlandse visserijvloot snijdt door het water. De MDV1 Immanuel is vrijdag op een stukje IJsselmeer voor Urk in de vaart genomen. Deze boot is niet alleen in aanschaf goedkoper dan de huidige kotters, maar verbruikt ook nog eens heel veel minder brandstof.

De scheepswerven Hoekman op Urk en Padmos uit Stellendam kunnen binnen tien jaar veertig tot vijftig van zulke schepen bouwen, die zo’n €4 mln per stuk gaan kosten. Daarmee zijn ze goedkoper dan de huidige vissersschepen van €5 mln tot €5,5 mln. Als de totale vloot van grotere Nederlandse vissersschepen zou worden vervangen door het nieuwe type, gaat het om een investering van €400 mln tot €500 mln.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: fd.nl

Photo credit: FaceMePLS / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1