News Ticker

De Telegraaf staat lijnrecht tegenover RTL en is wel voor Zwarte Piet

zwartepietendiscussie

Waar RTL Nederland met zijn boycot van Zwarte Piet partij heeft getrokken voor de mensen die tégen de kindervriend zijn, zegt De Telegraaf vandaag harder dan ooit ‘ja’ tegen Piet en zijn zwarte kleur. Dat is te lezen in de kiosk. ‘We geloven in Zwarte Piet’, kopt de krant op zijn voorpagina. “Een enquête in opdracht van De Telegraaf toont het klip en klaar aan: de overgrote meerderheid van de Nederlanders is het niet eens met de aanpassingen in het uiterlijk van Zwarte Piet“, is te lezen.

Op pagina twee en drie pakt de krant groots uit met Zwarte Piet. “Piet zit diep in ieders hart“, aldus de krant.

De Telegraaf neemt stelling tegen de alternatieve pieten in het hoofdredactioneel commentaar. “Leuker wordt het er dus niet op als een activistische minderheid de meerderheid de wil oplegt, met de oplossing voor een probleem dat tussen de oren zit.

Wat begon als politieke correctheid eindigt als een ware splijtzwam. Degenen die denken dat de veegpiet soelaas biedt voor de kwaal die ze willen bestrijden, moeten beseffen dat het gekozen middel averechts werkt.

Via deze link, deze link, deze link en deze link kunt u door ons eerder gepubliceerde artikele lezen over Sinterklaas en Zwarte Piet.

Wat is uw mening over deze kwestie?

Bron: mediacourant

Photo credit: FaceMePLS via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1