News Ticker

Talpa en PVV-aanhangers kunnen best met elkaar door 1 deur

pvvvara

Woensdagavond zei de bekende tv-schrijver Haye van der Heyden in Pauw dat hij denkt dat tv-producent Talpa er minder moeite mee heeft als zijn medewerkers of partners sympathie hebben voor de PVV.  Vanwege zijn PVV-sympathie werd Van der Heyden in 2012 gedumpt door de VARA, waar hij Kinderen Geen Bezwaar maakte. “Ik kom op voor het bestaansrecht van de PVV. Daar heb ik een aantal jaar geleden al een artikel over geschreven en toen kreeg ik heel veel over me heen.“

Gevolgen

Vanwege zijn PVV-sympathie werd Van der Heyden in 2012 gedumpt door de VARA, waar hij Kinderen Geen Bezwaar maakte. Het heeft allerlei gevolgen gehad, zegt hij. “Mensen om me heen zeiden: ‘Wat doe je nou?’

Geen werk

Momenteel is Van der Heyden werkeloos. “Ik heb nu op dit moment niets. Ik heb wel een tijdje voor Talpa gewerkt en die tilde daar wat minder zwaar aan. Die wilde gewoon dat ik leverde en dat deed ik ook. Dat is nu ook opgehouden.”

Pauw

Van der Heyden werd kritisch benaderd door zijn overige tafelgasten, waaronder Gerard Spong en een actrice van Marokkaanse afkomst. Spong vroeg of Van der Heyden PVV stemt. Dat vond Van der Heyden, die nog niet weet wat hij gaat stemmen, een irrelevante vraag. “Daarmee wil je bepalen of ik tot de good guys of de bad guys behoor. Als ik namelijk zeg dat ik op de PVV stem, ben ik een bad guy, en als ik zeg ‘nee, ik stem niet op de PVV’, dan ben ik gelukkig toch nog wel een good guy. Waar het steeds misgaat, is dat brandmerken. Van: ‘Ben jij een PVV’er?’ Boem!”

Anti-PVV-sfeer

Die anti-PVV-sfeer hangt altijd in Pauw, vindt Van der Heyden. “Een tijdje geleden was hier een man, ik geloof een rechter, die geen PVV’ers wil aannemen. Toen zei Spong dat hij die meneer dapper vond dat hij geen PVV’ers aannam. Dat is regelrechte discriminatie. Schandalig echt. Dat er hier aan deze tafel gezegd wordt dat het dapper is van deze man… Is het dapper dat deze man discrimineert? Dat vind ik heel erg, heel verschrikkelijk. Discriminatie van het hoogste soort.”

Spong: “Die rechter maakt dan toch gewoon gebruik van zijn recht op vrijheid van meningsuiting?”

Van der Heyden: “Dan zou je ook mogen zeggen: ‘We nemen geen Marokkanen aan, omdat het Marokkanen zijn.’ Daar ben ik niet zo voor, namelijk.”

Discriminatie als doel

In Nederland is elke dag iets te zien of te horen over discriminatie. Het lijkt wel of er niets anders is om over te praten en discriminatie een doel op zich is. Elk woord wordt gewogen en gelukkig mag je nog steeds “bruin brood” bestellen zonder een aanklacht, maar hoe lang gaat deze “let op wat je zegt cultuur” nog door?

Wat is uw mening over dit onderwerp?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Jos van Zetten via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1