News Ticker

Studentenkamer in Amsterdam het duurst

studentenkamer

Het nieuwe studiejaar staat weer voor de deur. Aanstaande studenten die op zoek zijn naar een kamer betalen de hoofdprijs in Amsterdam. Daar is de gemiddelde huurprijs €529 per maand. Dat is bijna twee keer zo veel als in Enschede, waar studenten met €290 gemiddeld het minste kwijt zijn aan woonlasten.

De cijfers zijn afkomstig van Kamernet, een van de grootste bemiddelingssites voor studentenkamers. De gemiddelde huur in de hoofdstad is meer dan €100 hoger dan in de eerstvolgende stad, Den Haag. Een kamer in de Hofstad, waar een hogeschool en een university college zijn gevestigd, kost in doorsnee €409.

Rotterdam en Utrecht staan met €405 en €399 op de derde en vierde plaats. De Maasstad staat wel bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding: studenten kregen er de afgelopen jaren de meeste vierkante meters voor hun geld.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: GuySie via Foter.com / CC BY-SA

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1