News Ticker

Stress werkt vernietigend op je lichaam

stress

Stress moet je proberen te vermijden, want je lichaam wordt zwaar beïnvloed door stress. De periode van de feestdagen in december kunnen soms behoorlijk stressvol zijn, maar heb je er wel eens bij stilgestaan hoe die stress ook je gezondheid beïnvloedt? Ons belangrijkste stresshormoon, cortisol, heeft een aanzienlijke invloed op ons lichaam en onze gezondheid. Tijdens periodes met verhoogde stress stijgen de cortisolwaardes en dat heeft invloed op alles, van de immuunfunctie tot de cognitieve gezondheid. Laten we eens kijken naar een aantal gevaren van verhoogde cortisolniveaus en hoe je die op een natuurlijke manier kunt verlagen.

De gevaren van een hoog cortisolgehalte

Cognitie en geheugen
Als je chronisch gestrest bent is de kans dat je een slecht geheugen hebt groot. Dit komt doordat het hersengebied dat verantwoordelijk is voor geheugenopslag (de hippocampus) een enorm aantal cortisolreceptoren bevat. Als het cortisolgehalte hoog is, wordt de hippocampus daardoor overweldigd en dat kan plaatselijke atrofie opleveren.

Hoge cortisolwaardes kunnen de hippocampus beschadigen en mild tot ernstig geheugenverlies veroorzaken. Dit is meestal alleen het geval bij mensen die chronisch gestrest zijn.

Via deze link kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Bron: ahealthylife.nl

Photo credit: Skley / Foter / CC BY-ND

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1