News Ticker

Steun de actie Free A Girl – Lock Me Up

freeagirl

De afgelopen dagen van 2 tot en met 6 juni is voor de vierde keer de actie Lock me up – Free a Girl gehouden. Deze actie wordt gehouden om aandacht te vragen en geld op te halen voor meisjes, die in diverse landen uitgebuit en misbruikt worden en door niets ontziende mensenhandelaren als prostituee aan het werk worden gezet in hele kleine hokjes.

lockmeup

Om aandacht voor hun benarde situatie te vragen, laten vele mensen zich gedurende een dag opsluiten in een klein hokje. Ze verblijven daar de hele dag en krijgen om 17.00 uur een bakje rijst. Daar moeten ze het de hele dag mee doen.

Wimmy Hu

Wimmy Hu, de energieke vrouw, die deze actie is gestart, vertelt het volgende over haar actie:” Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen 6 jaar hebben wij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3.300 meisjes uit bordelen in Azië. Ook werken we samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen. Om dit te bereiken, biedt Free a Girl financiële ondersteuning aan lokale organisaties in de landen waar de problematiek het grootst en de vorm het meest schrijnend is. Wij steunen 14 partnerorganisaties in diverse landen binnen Azië, Brazilië en Nederland.”

Via www.freeagirl.nl of www.lockmeup.nl kunt u meer informatie verkrijgen over deze belangrijke actie.

De actie Lock me up and Free a Girl

lockmeupfreeagirl

Tijdens de actie Lock me Up – Free a Girl van 2 t/m 6 juni zullen meer dan 240 deelnemers zich 12 uur laten opsluiten. Zij zitten verspreid over 23 restaurants door heel het land. Steun de deelnemers met een donatie. U kunt ook zelf langs komen om uw donatie bij de deelnemers, die in het kleine hokje aandacht vragen voor deze actie te doen.

Vele mensen en bedrijven doen mee aan deze belangrijke actie. Zij steunen deze actie en helpen mee om zoveel mogelijk donaties te ontvangen van de betrokken en gulle gevers.

De actie heeft nu al enkele honderdduizenden euro’s opgehaald. Dat betekent, dat vele meisjes kunnen worden bevrijd uit hun uitzichtloze en erbarmelijke situatie. Voor elke 50,- euro kan een meisje worden gered.

Op de bijgesloten video is te zien hoe de hokjes bemand worden door twee vrijwilligers bij restaurant Moeke Spijkstra in Blaricum. Bij Moeke Spijkstra stonden twee hokjes, die vier dagen lang gedurende 12 uur bezet werden door bekende en onbekende Nederlanders om aandacht te vragen voor deze prachtige actie.

Steun deze indrukwekkende actie en FREE A GIRL!

Foto’s en video: freeagirl.nl / Amsterdam Today

 

 

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1