News Ticker

Staatssecretaris Dekker: de NPO moet met de billen bloot!

dekker

De NPO wordt betaald van onze belastingcenten. Hoe het geld door de omroepen besteed wordt, schijnt schimmig te zijn. Dat kan niet langer en de waarheid moet boven tafel komen.

Billen bloot

De NPO moet met de billen bloot. Sander Dekker, de staatssecretaris van Media, wil omroepen gaan verplichten om op verzoek details vrij te geven over bijvoorbeeld topsalarissen, sportrechten en andere uitgaven. Dat meldt De Telegraaf vandaag op zijn voorpagina. Dekker heeft drie juristen de belangen van de politiek en van de NPO laten toetsen. De NPO vindt namelijk dat dit de journalistieke vrijheid raakt. Twee van de drie juristen zijn het eens dat de NPO met de billen bloot moet.

Verkwisting

Voortaan kunnen politici het kabinet dus verzoeken om financiële details van de publieke omroepen openbaar te maken, schrijft de krant. “Een bewindspersoon zal vervolgens wel afwegen of het verzoek hout snijdt. Het idee moet bestaan dat er sprake kan zijn van verkwisting.”

Als Kamerleden het louter doen om invloed te kunnen uitoefenen op de programmering van de NPO, zal de inzage worden afgewezen, weet De Telegraaf. “Daar is het nieuwe instrument nadrukkelijk niet voor bedoeld.”

Topsalarissen aanpassen

Topsalarissen zoals die van Matthijs van Nieuwkerk en Giel Beelen worden al aangepast. Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) werkt aan wetgeving die aan hun salarisstrookje tornt.

Wat vindt u van deze kwestie?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: EU2016NL via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1