News Ticker

Sinterklaasjournaal-gezicht Dieuwertje Blok is aan het doordraaien

blok

Een grote meerderheid in Nederland is voor Zwarte Piet, maar bij het Sinterklaasjournaal werkt iemand, die graag tegen de mening ingaat van de meerderheid in Nederland. Niet alleen De Wereld Draait Door, maar Dieuwertje Blok is ook aan het doordraaien!

Zwarte Piet helemaal afschaffen

Sinterklaasjournaal-gezicht Dieuwertje Blok zou het leuk vinden als we na het afschaffen van Zwarte Piet ook de andere pieten passeren en Sinterklaas voortaan laten vergezellen door ongeschminkte ouders. Dat liet ze maandagavond weten in DWDD. Blok presenteert ‘s lands belangrijkste Sinterklaas-programma, maar druist volledig in tegen de wens van de meerderheid om Zwarte Piet te behouden. Als het aan de presentatrice ligt, wordt het kinderfeest nóg rigoureuzer aangepast.

Het Sinterklaasfeest moet aangepakt worden

Ze is blij dat het Sinterklaas-feest zo wordt aangepakt. “Er gebeurt een hoop. Er is een hoop beweging, een hoop verandering. Niet alleen bij ons, maar ook bij kinderboekenschrijvers, RTL, winkelbedrijven, liedjes worden aangepast. Je ziet vooral een hoop in de Randstad, toegegeven, maar er is wel wat in beweging.”

Zwarte Piet is racisme, vindt Blok. “Ik vind het ontzettende winst dat mensen erover nadenken. Ik heb dat vroeger nooit gedaan, jij toch ook niet? Het was gewoon Sinterklaas en Zwarte Piet. Dat was een gegeven. Nu denken mensen er wel over na voordat je jezelf zwart maakt. Dat doe je niet zomaar en dat vind ik wel ontzettende winst. Er is al heel veel bereikt.”

Een belangrijke Nederlandse traditie om zeep helpen

We kunnen het kinderfeest echter nóg meer aanpakken, vindt ze. “Je hebt in het Sinterklaasjournaal ook gezien dat Benny van Gisteren opeens veranderde in een pakjespiet. Dat was een gewone man. Een kind veranderde ook in een piet en hij kreeg een mooie poezengezichtje. Die heeft het hele Sinterklaasfeest gered.”

Heel vreemd idee van Dieuwertje

“Volgend jaar kan ook gewoon je vader ineens naast Sinterklaas staan met een staf en dan denk je: wow, kijk eens even, dat is mijn vader, die is Zwarte Piet met zijn eigen velletje en die staat naast Sinterklaas! Dat is toch fantastisch?

Met beleid aanpassen

Natuurlijk leven we in een andere tijd en zal in de komende jaren het uiterlijk van Zwarte Piet op een gepaste wijze en langzaamaan aangepast worden. In Nederland geldt dat de meerderheid beslist. Door rekening te houden met de meerderheid en deze meerderheid met beleid te laten wennen aan een ander uiterlijk van Zwarte Piet, dan ben je goed bezig. Mevrouw Blok denkt dat dit kan in 1 jaar en daar gaat ze volledig in de fout en respecteert de mening van de meerderheid niet. Kan ze al met pensioen of in ieder geval vervangen worden bij het Sinterklaasjournaal?

Wat is uw mening over Dieuwertje Blok en haar idee om het Sinterklaasfeest rigoureus te veranderen?

Eerder door Amsterdam Today gepubliceerd artikel

Net als Dieuwertje Blok zijn er nog meer “Nederlanders”, die graag onze Nederlandse cultuur voor een appel en een ei willen verkopen en zelfs gratis willen weggeven. U kunt de onderstaande link gebruiken om het artikel te lezen.

Wie zijn de collaboateurs in vredestijd in Nederland?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: oxfamnovib via Foter.com / CC BY-ND

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1