News Ticker

Schiphol en Eindhoven behalen recordaantal passagiers

passagiers

Het gaat steeds beter met de economie en dat is meteen te merken aan het aantal reizigers, die onder andere per vliegtuig reizen naar hun zakelijke bestemming of hun vakantiebestemming.

Recordaantal

Schiphol en de luchthaven van Eindhoven kregen in het derde kwartaal allebei een recordaantal passagiers over de vloer. Op Schiphol steeg het aantal reizigers vergeleken met een jaar eerder met bijna 8 procent naar 18,6 miljoen. In het kleinere Eindhoven liep de drukte 15 procent op tot ruim 1,5 miljoen passagiers.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt uit de cijfers dat de Nederlandse luchthavens hun sterke opmars van de laatste jaren voorzetten. Er vliegen al zes jaar elk kwartaal meer passagiers van en naar Nederland dan in hetzelfde kwartaal een jaar ervoor. De zomer is de periode waarin doorgaans de meeste reizigers worden vervoerd.

Landelijk versus regionaal

Landelijk werden er afgelopen kwartaal 20,8 miljoen passagiers verwerkt, een kleine 8 procent meer dan een jaar eerder. De regionale vliegvelden in Rotterdam, Groningen en Maastricht zagen hun passagiersaantal wel teruglopen. Vooral in Maastricht ging het relatief gezien om een grote daling. Door het wegvallen van een aantal bestemmingen kreeg Maastricht slechts 49.0000 passagiers te verwerken, terwijl dit er in het derde kwartaal vorig jaar nog bijna 75.000 waren.

Meer luchtvracht

Het statistiekbureau meldt verder dat Schiphol in de maanden juli, augustus en september meer luchtvracht verwerkt heeft. De hoeveelheid cargo kwam op jaarbasis 1,7 procent hoger uit op 416 duizend ton. In Maastricht was anderzijds sprake van een forse terugval in het vrachtvervoer, met 42 procent tot 6600 ton. Dat kwam vooral door het vertrek van een vliegmaatschappij, waardoor er onder andere vluchten van en naar Zuid-Amerika zijn weggevallen. Omdat er in Limburg relatief weinig maatschappijen actief zijn had dat grote invloed op de totale overslag.

Bron: dft.nl

Photo credit: maarten-sr via Foter.com / CC BY-SA

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1