News Ticker

Sail Amsterdam: twee delen van de Jan Schaeferbrug weggehaald

ijhaven

Sail Amsterdam start volgende week woensdag 19 augustus en dat betekent dat de gemeente veel voorbereidingen moet treffen. Gisteren 14 augustus is begonnen met het weghalen van twee delen van de Jan Schaeferbrug bij de IJ-haven, omdat diverse Tallships in de IJ-haven hun plek krijgen om aan te liggen en een dichte brug zou dat beletten.

De aanwezige pers was uitgenodigd door de directie van Sail Amsterdam en perscoördinator Sail Amsterdam 2015 Marieke Haverlag om vanaf 10.15 uur per pont het demonteren van de twee brugdelen te aanschouwen. Per pont was het demonteren goed te zien en was er gelegenheid om met de organisatie van Sail Amsterdam te praten over het demonteren van de twee brugdelen en andere zaken over Sail Amsterdam.

mitraerwin

Directeur Sail Amsterdam Mitra van Raalten en Erwin van Lambaart van Sail Event Partners waren aanwezig, maar ook de voorzitter van Stichting Sail Amsterdam Schout-bij-nacht dr. ir. A.J. de Waard stond de pers te woord.

Erwin van Lambaart, die vroeger samenwerkte met Joop van der Ende bij Stage Entertainment, is aangesteld om de Sail evenementen te besturen via zijn bedrijf Sail Event Partners. Hij was samen met zijn adjudant, tweede luitenant Kluck, aanwezig om de pers te woord te staan over alle evenementen, die tijdens Sail georganiseerd worden. Via deze link naar Sail.nl kunt u alles lezen of vinden over de evenementen tijdens Sail Amsterdam. Erwin van Lambaart: “Sail Amsterdam 2015 wordt een prachtig evenement. We hebben er alles aangedaan om het publiek te gaan vermaken en te brengen waar ze moeten zijn. Zo hebben wij de 5 oceanen bedacht om het publiek beter te kunnen duiden waar men naar toe kan gaan. Alle evenementen zijn spectaculair en dankzij onze 1200 vrijwilligers worden de bezoekers zo goed mogelijk geholpen of ondersteund tijdens Sail Amsterdam. Na afloop gaan we onze 1200 vrijwilligers dan ook op een speciale manier in het zonnetje zetten!”.

Schout-bij-nacht dr. ir. A.J. de Waard was aanwezig om zijn visie als voorzitter van Stichting Sail Amsterdam te laten zien en hij werd dan ook flink aan de tand gevoeld door de aanwezige pers.

schout

Ondertussen was het personeel van Wagenborg Sleepdienst druk bezig om het eerste deel te demonteren, maar dat duurde flink wat langer dan gedacht. De heer Engelsman, directeur van Wagenborg Sleepdienst, legt uit: “Vijf jaar geleden hebben we dit fraaie werk voor het eerst mogen doen. Het is secuur werk. Vaak zijn moeren en bouten lastig los te krijgen. Daarnaast nemen we geen enkel risico, want alles moet perfect gebeuren en daarom kan het wat langer duren.”

hijs

Tegen 17.00 uur was het eerste brugdeel hoog genoeg opgetild, zodat men het eerste brugdeel kon wegvaren. De heer Engelsman: “Vandaag wordt het eerste brugdeel weggehaald en morgen gaan we het tweede brugdeel demonteren. Als dat is gebeurd, worden de brugdelen ergens in Amsterdam grondig van onderhoud voorzien, want we willen dat we over vijf jaar deze klus weer zonder problemen kunnen klaren. Daarnaast is periodiek onderhoud altijd nodig wil je een brug in prima conditie houden”.

hijs2

De Jan Schaeferbrug krijgt tijdens Sail Amsterdam een fraaie bestemming, want het Amsterdamse restaurant L‘invité le Restaurant van Sico de Moel, dat gevestigd is aan de Bloemgracht 47 in de Jordaan bouwt tijdens Sail Amsterdam een prachtig pop-up restaurant aan de noordkant van de brug. Een mooiere plek is er niet tijdens Sail Amsterdam om te genieten van de prachtige Tallships, heerlijk eten en smaakvolle dranken. Via deze link kunt ons eerdere artikel over dit aantrekkelijke restaurant lezen.

brugdek

De indeling van het restaurant ziet u hieronder.

invitebrug2

as1     as2

as3     as4

as5          as6         as7

as8     as9

as10     as11

as12     as13

Foto’s: Amsterdam Today /  L‘invité le Restaurant

 

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1